BG online

ZDRAVLJE

Kako izgleda idealna porcija?

5 SAVETA ZA EFIKASNO MRŠAVLJENJE

Kontrola porcija ili količine pojedene hrane, mogu da doprinesu gubitku viška kilograma. Koštunjavo voće može da bude zdrava alternativa čipsu, ali pola kilograma koštunjavog voća neće mnogo pomoći održanju telesne težine. Ako vam je cilj da smršate, definitivno je ključ u kontroli porcija u kombinaciji sa zdravom ishranom, a ovo su neki od saveta koji mogu da pomognu na tom putu ka vitkoj liniji:hrana
•Započnite obrok čašom vode ili čak i dve: voda (nula kalorija, nula masti) predstavlja dobar način da napunite želudac pre nego počnete da jedete. Rezultat je da ćete jesti manje i biti manje gladni.
•Koristite manje tanjire: ovo je dobar način da navedete sebe da pojedete manje, čak i ako je tanjir samo malo manji.
•Držite hranu u kuhinji, ne na stolu: nemojte dozvoliti da vam bude na dohvat ruke. Kad završite obrok, sačekajte 20 minuta pre nego što se poslužite opet. Često ćete videti da ste siti i nećete više jesti. Držanje dodatnih činija na stolu će vas samo dovesti u iskušenje.
•Ponesite nešto kući: kad jedete van kuće, odmah odvojite da se zapakuje da ponesete polovinu onoga što vam je servirano. U većini slučajeva restorani poslužuju mnogo više od onoga koliko treba da pojedemo. Ostatke iskoristite za ručak narednog dana.
•Počnite polako: drastično smanjenje količine hrane koju jedete može da dovede do frustracije i neuspeha. Na primer, ako jedete previše pirinča, počnite tako što ćete količinu smanjiti za samo par kašika. Kad se na to naviknete, smanjite količinu još malo sve dok ne dođete do idealne veličine porcije.
Zapamtite svoje ciljeve i ostanite motivisani. Uspeh je moguć.

Izvor: qcitymetro.com

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
POBEDITE 38 NEGATIVNIH EMOCIJA (Žana Marić, Bahov terapeut) Uzrok svih…

You cannot copy content of this page