fbpx

BG online

Lični razvoj

Kako izbrusiti intuiciju i emocionalnu inteligenciju?

Život su pregovori- tvrde autori svetskog bestselera „Ne pristajte na manje“ Kris Vos i Tal Raz koji su u ovoj knjizi otkrili proverene metode koje će, kako kažu, pomoći da svakog ubedite u sve što želite.
Kris Vos je nekadašnji glavni pregovarač FBI. U međunarodnim talačkim krizama svakodnevno se susretao sa kriminalcima, od pljačkaša banaka do terorista. U knjizi „Ne pristajte na manje“ otkriva svet pipavih pregovora u kojima su ulozi veoma visoki i veštine koje su njemu i njegovim kolegama pomogle u spasavanju života.

9 principa pregovaranja

Život čine brojni pregovori koje ćete morati da obavite: kupovina automobila, traženje povišice, kupovina stana, pregovaranje o kiriji, rasprave s partnerom… Uz devet principa koji će vam izbrusiti intuiciju i emocionalnu inteligenciju knjiga „Ne pristajte na manje“ će vam obezbediti prednost u svakoj situaciji.
U knjizi „Ne pristajte na manje“ autori su otkrili brojne tajne koje će vas brže i lakše dovesti do cilja. Oni napominju da kad pričate o ceni, uvek je predložite u neparnim brojevima što objašnjavaju time da svaki broj ima psihološki značaj koji prevazilazi njegovu vrednost.
„U pregovorima neki brojevi deluju nepromenljivije od drugih. Važno je upamtiti da brojevi koji se završavaju nulom deluju kao privremeni ulozi, nešto o čemu se može pregovarati. Ako predložite sumu koja nije okrugla, to deluje kao rezultat pažljivog razmišljanja pa će vašem protivniku delovati ozbiljno i trajno. Koristite ih da biste učvrstili svoju ponudu“- otkrili su u knjizi Kris Vos i Tal Raz.

Kako da ispregovarate bolju platu?

Kako da bez stresa govorite o povišici ili izborite se za platu koju mislite da zaslužujete teme su o kojima su pisali autori knjige „Ne pristajte na manje“. Oni kažu da je pristajanje na kompromise poput nošenja jedne crne i jedne braon cipele. „Ne pristajte na to. Nalaženje na pola puta često vodi do loših dogovora po obe strane. Razgovor uvek kontroliše onaj koji sluša. Onaj koji priča otkriva informacije, a slušalac ako je dobro obučen usmerava razgovor ka svojim ciljevima. On koristi energiju pričalice kako bi postigao svoj cilj.“
Ovakav slušalački džudo vam služi tome da naterate sagovornika da vam se potčini. Ne pokušavajte da ga naterate da prizna da ste u pravu. Agresivna konfrontacija je neprijatelj konstruktivnih pregovora.
Ne postavljajte pitanja koja počinju sa „Zašto?“ osim ako ne želite da sagovornik brani cilj koji vama odgovara. „Zašto“ je uvek optužba, na svakom jeziku- zaključuju Kris Vos i Tal Raz.

Knjigu „Ne pristajte na manje“ po ceni od 899 din. možete poručiti tel. 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Ako ste umorni od ritma koji vam nameće život, ako…
  error: