BG online

ZDRAVLJE

Kako da smršate, ali stvarno?

Knjiga „Pravilna linija ishrane“ dr Suzan Pirs Tompson zasnovana je na najnovijim dostignućima neuropsihologije i biologije, kao i na njenoj uspešnoj praksi. Ona objašnjava zašto ljudi koji očajno žele da oslabe – gotovo nikad u tome ne uspeju. Odgovor je jednostavan: naš mozak blokira gubitak težine.

Foto: mojzagrebinfo

Uz ovu knjigu ćete naučiti kakvu ulogu u procesu mršavljenja igra vaš nivo podložnosti određenim namirnicama, odakle dolazi vaša neutoljiva glad i kako se s ovim urođenim osobinama mozga izboriti. Dr Suzan vodi čitaoce kroz faze „Pravilne linije ishrane“ od početnog gubitka težine, preko održavanja stečenog, do konačne pobede, a njen dinamičan plan ishrane mogu da primene svi počev od vegana, pa preko onih koji se hrane bez glutena, drže paleo ili keto dijetu, do onih koji jedu sve što im dođe pod ruku.

Brašno i šećer stvaraju zavisnost

Šta nas uporno sprečava da se uspešno izborimo sa pravilnom ishranom?
Dr Suzan Pirs Tompson u svojoj knjizi govori i o snazi volje, a po njenom mišljenju ona nije dovoljna za gubljenje kilograma. Uporedila je četiri stvari koje izazivaju zavisnost: kokain, heroin, brašno i šećer. U osnovi, sve su to biljke koje obradom postaju esencije, odnosno koncentrati, a po autorkinom mišljenju od svih ovih koncentrata, šećer stvara najveću zavisnost, a odmah za njim je brašno.

Brz život i brza hrana

Ova knjiga priprema za razna iskušenja i izazove vreme u kome živimo brzo, a i brzo se hranimo. Nezdrava hrana je najjeftinija i najpristupačnija, a istina je da čak smršati nekoliko kilograma i nije veliki problem, već je veći problem da se postignujt rezultat održi.
Dr Suzan kaže da umereni Low Carb, tj. ishrana s limitiranom količinom ugljenih hidrata jeste način da se izleči gojaznost, kao i da masti nisu bauk i ne izazivaju zavisnost.
U knjizi ćete saznati na koji način, u delu mozga nad kojim nemate nikakvu kontrolu koji je zadužen za najbazičnije stvari poput disanja, bude blokiran hormon koji signalizira sitost.
To nije deo mozga koji ima veze s voljom i razumom, koji znate da naterate da radi za vas kad vam je potrebno. A ono što blokira taj deo mozga da radi svoj posao je ŠEĆER.
U knjizi postoji test za zavisnost od hrane. Po dr Suzan prve dve pravilne linije ishrane su šećer i brašno.
Među zavisnicima od hrane ima 80% zavisnih od šećera i 20% onih “navučenih” na brašno. Treća pravilna linija su redovni obroci, tri puta dnevno, da se zna kada je doručak, kad ručak i kada večera, dok je na četvrtoj pravilnoj liniji ishrane merenje hrane.
U svojoj prvoj knjizi „Pravilna linija ishrane“ dr Suzan Pirs Tompson predstavila je jasne instrukcije kako se hraniti i kako obroci treba da izgledaju, dok je u drugoj knjizi „Zvaničnom kuvaru“ dr Suzan predstavila recepte, kao i mnoštvo saveta, trikova i alata, koje su osmislili članovi zajednice Pravilne linije ishrane – a upravo zahvaljujući njihovom trudu, mašti i inventivnosti nastala je ova knjiga.
Pošto se ovaj program razlikuje od drugih programa mršavljenja i ovaj kuvar je drugačiji. U ovoj ishrani postoje samo doručak, ručak i večera, ne pominju se „zdrave grickalice“ jer po ovom konceptu ishrane takve namirnice oživljavaju zavisnost u mozgu i usporavaju gubitak kilograma. U kuvaru su dati nedeljni planovi ishrane za celu godinu i za one koji jedu sve namirnice, kao i za one okrenute ishrani na biljnoj bazi.
U knjizi se između ostalog nalazi više od 75 recepata, uputstva kako da započnete program i kako da istrajete, saveti i trikovi kako da izvučete maksimum iz nedeljnog plana ishrane, iskustva članova zajednice Pravilne linije ishrane i njihove fotografije pre i nakon pristupa programu, kao i mnogo drugih saveta i korisnih sitnica koje će pomoći da ostanete zdravi, vitki i slobodni.
Dr Suzan Pirs Tompson je vanredna profesorka neurologije i kognitivnih nauka na Univerzitetu u Ročesteru i stručnjak na polju psihologije ishrane. Predsednica je Instituta za održivi gubitak težine i osnivač i direktorka kompanije posvećene pomaganju ljudima da postignu dugoročan, održiv gubitak težine.
„Pravilna linija ishrane-zvanični kuvar“ ima 352 strane i urađen je u tvrdom povezu.

Knjige “Pravilna linija ishrane” Suzan Pirs Tompson možete poručiti po ceni od 899 din  + troškovi dostave ili  “Pravilna linija ishrane, zvanični kuvar” možete poručiti po ceni od 1699 din  + troškovi dostave  telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:




     

     

    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Opraštanje je jedna  od najvažnijih alatki koja doprinosi našem zdravlju,…

    You cannot copy content of this page