fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Kad smo potrošeni telo šalje signale da treba da usporimo

Budite se ujutro ne osećajući se odmorno, uglavnom ste neuobičajeno umorni, a um vam je uprkos tome neverovatno aktivan, teško vam je da smršate uprkos dijetama, potišteni ste i nemate koncentraciju i motivaciju? Po rečima autora knjige „Potrošeni? (sprečite iscrpljenost i ponovo se osećajte odlično) Frenk Lipman i Moli Dojle, neki od navedenih signala mogu da ukazuju na to da ste telesno, mentalno i duhovno potrošeni i da je vreme za promenu. U tim okolnostima je važno je usredsrediti se na rešavanje problema.
Kad smo potrošeni, telo nam na razne načine daje signale da treba da usporimo, odmorimo, detoksikujemo se, popravimo neke stvari u svom životu. U knjizi „Potrošeni?“ su predstavljene tehnike koje mogu pomoći u rešavanju problema potrošenosti. Proces „prevazilaženja“ potrošenosti je pre svega zasnovan na promenama onih obrazaca koji su donekle uzrokovali taj osećaj.
Telo čoveka nije stvoreno za celodnevno sedenje, niti za trčanje maratona, za življenje skoro bez sna, sunca, prirode, za lošu hranu, za izdržavanje velike količine mentalnog i emocionalnog stresa. Po rečima autora knjige „Potrošeni?“ do pregorevanja dolazi jer savremeni način života u jednom trenutku udalji čoveka od prirode, pa samim tim i od njenih ritmova i ciklusa jer je čovek rođen za boravak na svežem vazduhu i suncu, stvoren za spavanje kad sunce zađe i za buđenje kad sunce izađe, za ishranu prirodnom i sezonskom hranom, telesnu aktivnost… ali i da genetski časovnici ponovo mogu da se usklade ako im u tome pomognemo hranom u primereno vreme, telesnom aktivnošću, dodirom s prirodom. Knjiga „Potrošeni“ sadrži brojne smernice o adekvatnoj ishrani, telesnoj aktivnosti, okruženju, tu se nalaze i recepti, program oporavka, pravila „čistijeg“ življenja, što može olakšati i prevazilaženje stresa.
Preporuke za spavanje:
Smanjite izloženost elektromagnetskim frekvencijama tako što ćete isključiti kompjuter i mobilni telefon. Ne gledajte televiziju do kasno u noć.
Priuštite sebi dugu kupku kako biste se opustili. Kupka je odličan i lak način oslobađanja napetosti i opuštanja mišića.
Svesno dišite pre spavanja. Posmatranje disanja je odlična priprema za spavanje jer umiruje, opušta telo i odličan je završetak dana.

Knjigu „Potrošeni“ po ceni od 1090 dinara  + troškovi dostave možete poručiti putem porudžbenice:   

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kako se neguje Sloboda Mićalović? Lepa i negovana glumica Sloboda…
  error: