BG online

Lični razvoj

Kad je pravo vreme za brak i ozbiljnu vezu? (psihoterapeut Zoran Milivojević)

Sve je više uspešnih, pametnih, situiranih i lepih žena, koje imaju preko 30 godina, a nisu udate, čak nemaju ni partnera. Reč je o ozbiljnom problemu savremene generacije. Kad dođu u te godine, žene se suočavaju s takozvanom nestašicom na bračnom tržištu, s obzirom na to da se određen broj muškaraca već oženio. Dobiju i epitet “udavače”, a neretko ih muškarci izbegavaju u strahu da žele brak već posle mesec dana zabavljanja.
Dvadesete su “rezervisane” za studiranje, zapošljavanje i napredovanje u karijeri, formiranje bliskog kruga prijatelja, putovanja, ali i pronalaženje i uspostavljanje svog “ja”. Sve ređe se devojke i mladići odlučuju za brak u tim godinama uvereni da će im “život stati”, da ne treba žuriti, da je život kod roditelja lagodniji što je čest slučaj u Srbiji zbog kasnog osamostaljivanja i odvajanja od roditelja.
Devojke često žele da izbegnu model svoje majke koja im je stalno ponavljala koliko se “žrtvovala”. Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da je takvim osobama potreban veliki napor kako bi kasnije ostvarile zajednički život i uhvatile se u koštac sa svim onim što život nosi.
Na tribini BGonline-a “Lekoviti razgovori” koja je upriličena u okviru 15. Festivala zdravlja u Beogradu Zoran Milivojević je pričao i o ovom problemu koji pomera granice, kako za stupanje u brak, tako i za roditeljstvo.
-Postoje mame koje žale što su se udale u 22. godini i zbog svoje “greške” i neproživljenih godina se plaše da ćerka ne napravi isto. Istina je da su kasne dvadesete najbolje vreme za izbor partnera, pa je tako oko 26., 27. , 28., 29. godine na tzv.bračnom tržištu najveći izbor kandidata. Ako zakasnite, one dobre kandidate će neko da “pokupi”, oženiće se i udati se. Žene često imaju scenario da će da uživaju, bave se sobom, karijerom, pa tek onda da uđu u brak. Ipak, nije to baš tako…
Šta je na tribini “Lekoviti razgovori” u Domu omladine Beograd rekao o ovoj temi Zoran Milivojević pogledajte na linku:

Foto i video: Jelena Vlatković

Dr Zoran Milivojević je završio Medicinski fakultet u Beogradu, a nakon brojnih edukacija postao i ugledni psihoterapeut i predavač transankcione analize. Na svetskim kongresima je čest gost i odabrani predavač. Originalnost njegovih dela uvrstila ga je u grupu svetskih autoriteta okupljenih oko projekta Svetska knjiga o ljubavi (The World Book of Love). Kao gimnazijalac razmišljao je o tome da studira režiju ili arhitekturu ali je ipak odlučio da zaplovi „vodama ljudske psihe”. Milivojevićevo kapitalno delo je knjiga „Emocije” u kojoj je ponudio jednu (od ukupno desetak u svetu) takozvanu “veliku teoriju emocija”. Bestseleri „Formule ljubavi”, „Mala knjiga za velike roditelje”, „Uloviti ljubav” su samo neke od knjiga Zorana Milivojevića.

Dr Zoran Milivojević je autor brojnih bestselera među kojima su i knjige “Emocije” i “Formule ljubavi”.
Knjige dr Zorana Milivojevića “Emocije” i “Formule ljubavi” možete poručiti putem porudžbenice ili broja telefona 066 060820

Cena knjige “Formule ljubavi” je 1650 dinara + PTT troškovi
Cena knjige “Emocije” je 2840 dinara + PTT troškovi
Isporuka na teritoriji Srbije

  Za stabilnu vezu ljubav nije dovoljna (Zoran Milivojević)

  Intervju sa Zoranom Milivojevićem:

  Mentalna higijena

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  SREĆA I DRUGE MALE STVARI Svi želimo da budemo srećni,…

  You cannot copy content of this page