fbpx

BG online

Estetika

Kako nakon trudnoće ući u stare farmerke?

Najjeftinije i najlakše je hraniti se zdravo

Ja pripadam ženama “Spartankama” koje ne priznaju  i ne vole izgovore, kaže voditeljka Jovana Jeremić Milošević na početku razgovora za BGonline. Povod za priču sa ovom ambicioznom voditeljkom je njen neverovatan karakter i lakoća s kojom je nakon trudnoće ušla u svoje omiljene farmerke. Samodisciplina je njena jača strana i ponosna je na to.
-Pravilnu ishranu ne smatram nečim što mi ograničava slobodu i odgovorno tvrdim da nije teško smršati-kaže Jovana.
Dok mnoge žene imaju bezbroj izgovora za višak kilograma nakon trudnoće Jovana kaže da nju jednostavno to nije moglo da snađe. Njena pravila za život kad je reč o ishrani su vrlo jasna- jede se redovno i nema grickalica.
-Najjednostavnije i najjeftinije je hraniti se zdravo, ali mnoge žene mrzi da planiraju svoje obroke. Za svaki rezultat je potrebno da se potrudite, a oni koji imaju problem s kilogramima jedu ono što im dođe pod ruku. Vremenom postaju nezadovoljni što ih vodi u dalju katastrofu kada je reč o kilaži. Kad je žena zgodna bolje se oseća, ima više samopouzdanja, a ja sam presrećna što godinu dana nakon porođaja imam telo kao da nikad nisam rađala. Nemam ni celulit, ni strije.

Voda nakon slatkiša

Mršavljenje je stvar odluke, dodaje Jovana koja već pet godina ima svog nutricionistu kojeg bez pogovora sluša.
-Nutricionistu Anu Petrović sam upoznala nakon što sam čula da je “istopila” pola Ljiga, mog rodnog mesta. Uz njen jelovnik nemam utisak da sam na dijeti i nisam gladna. Danas sam na primer jela ribu sa salatom, pečenim paprikama i paradajzom, a popila sam i čašu vina. Hleb jedem za doručak, zasladim se crnom čokoladom ili voćem, a ponekad pojedem palačinku sa džemom.
Kad promenite ishranu, menjate i život iz korena- tvrdi Jovana.
-Od kad se ovako hranim ja živim zdravo i to je moja odluka. Jedem kvalitetnu hranu, ono što je dobro za mene. Sladoled obožavam, ali ako ga pojedem popijem odmah pola litre vode, kao i nakon bilo kog slatkiša. Sredom i petkom postim. Ustajem oko 5h, do 7h čitam i tad doručkujem sa mojom ćerkom Leom koja jede isto što i ja i od malena ima usađene zdrave navike. Nekad sam jela mnogo sira jer mi je od detinjstva mama uz svako jelo servirala sir, a sad sam naučila sa čim ga kombinujem.

Drama zbog dijete

Kao devojčica imala je, kaže problem sa kilogramima, a u trinaestoj je priredila sebi i roditeljima pravu dramu na letovanju.
-Sebi tad nisam bila dovoljno lepa, imala sam utisak da se “lepi” za mene sve što pojedem, pa sam krišom držala dijetu “40 poena”. Na letovanju sam se hranila po mom režimu i pala u nesvest. Niko nije znao šta mi je, nisu mogli da me povrate… Moja poruka ženama je da prestanu da se žale. Ja sam prema sebi stroga i to daje rezultate na svim životnim poljima, pa sam zahvaljujući svojim osobinama završila Pravni fakultet  sa prosekom 9.6 pre roka, a zatim i master studije. Kod mene nema kompromisa kad zacrtam neki cilj. Sama sam sebi najbolji kontrolor. Uspeh je uvek posledica discipline.

Branka Gajić

Kurs mršavljenja – Merijen Vilijamson

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Za najbrže putnike karte po ceni od 810 din Nakon…
error: