BG online

Vesti

Ljudski odnosi u eri društvenih mreža

Izložba fotografija Eme Bednarž

Prva samostalna izložba fotografija Eme Bednarž pod nazivom “Sedi sa svime” biće otvorena u okviru ovogodišnjeg Festivala fotografije „Vizualizator“ u petak, 18. novembra od 20h u beogradskoj Galeriji “Nikola Radošević”.

Ema Bednarž

U vremenu društvenih mreža kao dominantnog načina interakcije među ljudima i u dobu gotovo prinudnih svakodnevnih susreta sa brojnim licima koje besomučno “skrolovanje” slaže pred nas, postavlja se pitanje da li su nam ljudi bliži nego ikad ili se zadržavanjem online distance voljno odričemo želje da ih upoznamo?
Autorka se bavi pitanjem ljudskih odnosa u eri društvenih mreža kao dominantnog načina socijalne interakcije. Kroz medijum fotografije, Ema Bednarž istražuje učenje japanskog filozofa Šunru Suzukija u datom društvenom kontekstu. Baveći se problemom razumevanja sveta oko sebe, Suzuki je svoju filozofiju zasnovao na ideji poistovećivanja čoveka sa okolinom, a inspirisana njegovim „uputstvima“ izložbom “Sedi sa svime”, autorka poziva na pažljivije, dublje poglede i uvide u svet i ljude oko nas, kroz otvorenost i prihvatanje bez predrasuda.
Možemo li da zaustavimo »skrolovanje» i zaista vidimo ljude koje se kriju iza lica koja nas svakodnevno okružuju? Izložba će biti otvorena do 10. decembra 2022. i može se posetiti svakodnevno od 10 do 19h.

Foto: Ema Bednarž

Ema Bednarž je rođena 1981. godine. Kroz svoj rad u oblasti fotografije, istražuje različite ljudske senzibilitete i osobenosti, ulice, gradske zapise i životne procese, beležeći na taj način ne samo datost emocija i psiholoških dubina, već i kompleksnost višeslojnih angažmana koje njene fotografije očitavaju – od umetničkog, preko socijalnog, pa sve do filozofskog. Estetika Emine dokumentarno-umetničke kreće se poput filmske trake pred našim očima, reflektujući, kroz simbiozu noir-a i urbanog, realnog i nagoveštenog, intrigantnog i misterioznog, svu širinu dubokih pogleda na svim nivoima kako ova izložba i poručuje.

 

SHOP

Kako neurotični i narcistični roditelji kroje život svojoj deci?

By BGonline / 05/11/2023 / 0 Comments

Kako se može “izlečiti” brak?

By BGonline / 04/11/2023 / 0 Comments

Izlečite i upoznajte svoje strahove

By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

Nije lako živeti sa depresivnom osobom

By BGonline / 07/11/2023 / 0 Comments

Recept za kuvano vino

By BGonline / 03/11/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
PRELJUBA NIJE RAZLOG ZA KRAJ Prijateljstvo posle rastanka, razvoda, raskida…

You cannot copy content of this page