BG online

Lični razvoj

Izlečite svoj život, naučite da volite sebe

I vi možete rekonstruisati sopstveni život i pronaći samopouzdanje i ljubav prema sebi, a dokaz tome su milioni ljudi širom sveta kojima je knjiga čuvene motivatorke Lujze Hej „Kako da izlečite svoj život“ pomogla da kreiraju život po svojoj meri i oslobode se svega što ih je činilo nezadovoljnim i nesrećnim.
Knjigu „Kako da izlečite svoj život“ kažu da treba da pročita svako ko je odlučio da zakorači putem ličnog razvoja. Lujza Hej ju je je pisala tako da se čitalac oseća kao da je na individualnoj sesiji kod nje ili na nekoj od njenih radionica. Bezbroj korisnih saveta, tehnika, afirmacija, motivacija sabrano je u ovu kultnu knjigu Lujze Hej u kojoj je između ostalog skrenula pažnju čitaocima na to da obrate pažnju na koji način počinju i završavaju svoj dan.
-Šta je prva stvar koju izgovorite ujutro kad ustanete? Svi mi imamo nešto što kažemo skoro svakog dana. Da li je to pozitivno ili negativno? Sećam se dobro vremena kad sam se budila ujutro i mrmljajući govorila „O, bože, još jedan dan“. I bila bi to upravo ona vrsta dana kad bi sve stvari, jedna za drugom krenule naopako- prisetila se u knjizi Lujza Hej i otkrila da je njen jutarnji ritual takav da se kad otvori oči prvo zahvali krevetu za dobro prospavanu noć i da dok su joj oči još uvek zatvorene još desetak minuta provede zahvaljujući za sve što je dobro u njenom životu, a počne dan jutarnjom meditacijom ili molitvom.

Važno je kako počinjete i završavate dan

Jedna od brojnih vežbi koje je detaljno opisala u knjizi nosi naziv „JA volim sebe“, tu su vežbe „Kreiranja promene“, „Vizuelizacije“, „Otklanjanja ograničavajućih uverenja“…
-Kad uveče odete u krevet zatvorite oči i ponovo zahvalite za sve dobro u svom životu.To će vam doneti više dobra. Molim vas da ne slušate vesti i ne gledate tv neposredno pre spavanja. Vesti su samo spisak katastrofa, a to nije ono što želite da ponesete u svoje snove. Veliki posao čišćenja se obavlja u stanju sna. Idite na spavanje smireni, verujte životnom procesu, tome da je na vašoj strani i da će se pobrinuti za vaše najviše dobro i najveću radost- napisala je Lujza Hej.
Lujzin život je dobar primer onoga što može da se desi kad promenite način razmišljanja. Ona je od utučenog i zlostavljanog deteta koje je odraslo u siromaštvu sa malim nivoom samopoštovanja i sa mnogo problema, postala poznata žena koja pomaže drugima.

Budite nežni prema sebi

Svojim decenijskim radom podstakla je ljude na promenu, a u knjizi „Kako da izlečite svoj život“ Lujza Hej ih motiviše i da budu nežni prema sebi.
-Promena može biti teška ili laka. Nemojte biti obeshrabreni, već budite puni ljubavi prema sebi, kao što biste bili prema dragom prijatelju. Dajte sebi svaki podsticaj dok idete kroz ovo novo iskustvo. Dobićete najbrže rezultate ukoliko budete dosledni u primeni vežbi iz knjige, ali čak iako budete radili samo po jednu vežbu mesečno i to će biti od pomoći. Te vežbe će vam dati informacije o sebi, moći ćete da pravite nove izbore. Svaki novi izbor koji napravite biće kao da sadite seme u svojoj novoj mentalnoj bašti. Može proći neko vreme dok se semena ne prime i ne počnu da rastu. Zapamtite, kad posejete seme, drvo jabuke ne poraste odmah, pa tako nećete dobiti rezultate istog trenutka dok radite-napomenula je Lujza Hej.

Konačno spremni za nove izbore

Radna sveska „Volite sebe, izlečite svoj život“ zasnovana je na Lujzinom bestseleru „Kako da izlečite svoj život“. Radna sveska direktno primenjuje Lujzine principe samoljubavi i pozitivnog razmišljanja na širok spektar tema koje svakodnevno utiču na nas uključujući zdravlje, strahove, fobije, prijateljstvo, seks, samopouzdanje, novac, prosperitet, posao, intimnost, zavisnička ponašanja. Vežbe iz ove radne sveske daće vam nove informacije o sebi nakon kojih ćete biti u stanju da napravite nove izbore.
-Kad smo bili deca učili smo o sebi i o životu odraslih koji su nas okruživali, pa tako većina nas ima ideju o tome ko smo, a koje nisu naše. Tu su i mnoga pravila o tome kako treba živeti život. Ako ste živeli s ljudima koji su bili nesrećni, uplašeni, osećali se krivim ili bili ljuti, onda ste naučili dosta negativnih stvari o sebi i svom svetu. Kad odrastemo imamo tendenciju da stvaramo okruženje kakvo je bilo u našem domu kad smo bili deca. Težimo i tome da stvaramo lične veze onakve kakve smo imali sa majkom ili ocem. Ako smo bili jako kritikovani kao dete, u našem zrelom životu ćemo tražiti one koji će kopirati ovo ponašanje. Ako smo bili hvaljeni, voljeni i ohrabrivani kao dete, onda ćemo težiti ovom ponašanju. Svi smo mi žrtve žrtava. Oni nisu mogli da vas nauče nečemu što ni oni nisu znali. Ako vaša majka ili vaš otac nisu znali kako da vole sebe, bilo je nemoguće da vas nauče kako voleti sebe. Zamislite samo na trenutak kako su oni odgajani. Ako želite da više razumete svoje roditelje predlažem da ih pitate o njihovom detinjstvu. Slušajte ne samo ono što oni govore već obratite pažnju na to šta im se dešava dok pričaju, kakav je njihov govor tela, da li mogu da uspostave kontakt očima sa vama… Pogledajte u njihove oči i vidite da li u njima možete pronaći njihovo unutrašnje dete. Možda ga budete videli samo u deliću sekunde, ali to vam može otkriti neke vredne informacije- neki su od saveta Lujze Hej.

Knjigu Lujze Hej „Kako da izlečite svoj život“ po ceni od 1045 dinara + ptt troškovi i radnu svesku „Volite sebe, izlečite svoj život“ Lujze Hej po ceni od 890 dinara + ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Elegantno i svedeno Nova kolekcija nameštaja kompanije Forma ideale inspirisana…

  You cannot copy content of this page