BG online

DOM & HEDONIZAM

Izlazak Sunca koji se zauvek pamti (Maja Volk)

Let balonom iznad Kapadokije

Let avionom do Kapadokije traje kratko, ali ono što svi koji se odluče za čuveni let balonom požele da traje što duže. Ovo nesvakidašnje iskustvo imala je i Maja Volk koja se nedavnoi vratila sa putovanja u Tursku puna utisaka.
– Na ovom putovanju društvo su mi pravili influenseri među kojima su bili i mladi glumci. Neobična sam osoba, pa tako volim i neobična putovanja kao što je bilo i ovo. Ekipa je bila takva da nam je vreme proteklo kao na đačkoj ekskurziji, a sa nama su bili i divni vodiči. Obišli smo muzeje kakve do sad nisam videla, beduinsko selo, iznajmljivali smo kostime, slikali se, a za mene je Kapadokija novo otkriće. Vulkansko tle, pećine, crkve, gradovi, spoj ediukativnog i zabavnog, tursko vece, krstarenje Eufratom, Mesopotamija, prolazak kroz 1000 godina civilizacije, nešto je potpuno nestvarno. Hotel u Kapadokiji se nalazi u pećini, pa je tako i soba u kojoj sam spavala bila u pećini sa kamenim zidovima. Obišla sam centar keramike i ćilima, upoznala ljubazne i predivne ljude.
Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore Maja će zauvek pamtiti.
– To je bilo jedno od najuzbudljivijih doživljaja na ovom putovanju. Izlet traje oko 3 sata, od čega let balonom traje oko 1 sat. Obično se na izlet polazi između 4 i 5 ujutru. Oko 200 balona “poleće” pre svitanja. Gledali smo Sunce kako izlazi, a tad je bio i pun Mesec, pa je sve izgledalo nestvarno. Pri sletanju se balon spušta na prikolicu od kola, sa neverovatnom preciznošću. To mesto je stvoreno za fotografisanje i uspomene za ceo život.
Budući da Maja praktikuje sirovu ishranu kaže da tokom putovanja nije bila gladna.
-U Turskoj se dosta jede meso, ali mnogo vole povrće i voce. Sok od nara je na svakom koraku, a uz sve se služe i ogromne salate, tursija, ajvar. To je i zemlja pistaća, lešnika, badema. Donela sam kući pola kofera začina, poput šafrana koga ima u izobilju, mlevenog kima, mlevenih maslina. Imaju prelepu ručno rađenu keramiku, kao i porcelan koji svetli u mraku i prima svetlost.
Maja je društvo na ovom putovanju zabavljala i muzičkim performansima, a sa sobom je ponela ukulele.
-Pevala sam im i pored vatre, na turskom. Imam mladalački duh, pa smo bili kao drugari. Od influensera sam naučila i terminologiju instagrama i mnogo o tome kad i kakve postove da postavljam, a od našeg vodiča mnogo fenomenalnih priča o putovanjima. Meni su putovanja život, u smislu slobode. Na njima napunim baterije, a kad promeniš sredinu onda razbistriš i mozak. Nakon toga se lakše rešavaju stvari- zaključuje Maja Volk.

B.Gajić

Knjigu „Kako sam osvojila trajno zdravlje“ po ceni od 1650 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

  By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

  Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

  By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

  Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

  By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

  Nezadovoljstvo sobom je navika

  By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

  Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

  By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments

  Psihički otrovi su štetniji i od neke hrane

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Razmišlјajte kritički, kliknite mudro Međunarodno lansiranje kurikuluma Medijska i informaciona…

  You cannot copy content of this page