fbpx

BG online

Intervjui

Sasvim lično- Ivan Milinković (Legende)

ONOG KO TE VOLI NE SMEŠ DA IZNEVERIŠ

Do nedavno se budio noću i jeo čokoladu. Umeo je da pojede i po 200 grama. Posle nekoliko kritika uspeo da osnaži svoj karakter i kaže sebi „ne“- otkrio nam je Ivan Milinković pevač grupe Legende na početku razgovora za BGonline. Ispričao nam je neke lične priče iz privatnog života i 26 godina duge karijere. Ivan i njegova porodica se trude da žive zdravo, a popularni pevač ne propušta treninge gde radi sklekove na loptama, trbušnjake i sve one vežbe zahvaljujući kojima je u dobroj formi. Kako godine prolaze sve više mu prija boravak van gradske gužve i buke, na svežem vazduhu u porodičnoj vikendici na Kosmaju koju je sa suprugom Micom gradio tokom poslednjih par godina.Ivan-Milinkovic
-Jednog dana ćemo, nadam se, živeti tamo. Jedva čekam da sagradim i radonicu u kojoj ću praviti figure od drveta. Imam talenta za to, ali još uvek nemam slobodno vreme i uslove. Na našem imanju smo posadili pedesetak sadnica voća- jabuke, višnje, trešnje, kajsije. Mnogo stvari sam radio bez ičije pomoći- vozio stajsko đubrivo, sadio, kopao…. Planiram da posadim aroniju i borovnicu. Priroda mi ispunjava celo biće. U današnje vreme je teško doći do zdrave, neprskane hrane, pa sam tako prošle godine bio presrećan kad smo po prvi put imali naš paradajz, krastavac, papriku. Sve što smo posejali nam je rodilo.
Ivan Milinković je živeo u Loznici živeo do šestog razreda osnovne škole kada se preselio u Beograd. Oduvek je bio vredan i pomagao roditeljima, a vaspitanje i navike koje je stekao u najranijem detinjstvu danas neguje i trudi se da prenese i na trinaestogodišnjeg sina Filipa.Ivan-Milinkovic1
-Ja sam od onih koji umeju da cene ono što im roditelji ostavljaju, sestra i ja smo naučeni tome i nadam se da će moje dete biti isto. U klimi takvog odrastanja bilo je logično da se tako ponašam i kreiram svoj život i kad sam se osamostalio.
Gde god na nastupa, bilo da je to u malim ili velikim prostorima, u Novom Sadu, Temišvaru ,Parizu, Ivan se na sceni jednako daje, ali otkriva i da ima neke svoje male rituale pred početak i nakon koncerta.
– Uvek se prekrstim pred izazak na scenu, tri puta pljunem preko ramena, a nas šetorica imamo zajednički pozdrav nakon čega stajemo pred publiku. Na taj način dajem važnost tom trenutku i pripremam svoje biće za ono gde sebe treba da dam 100 %. To me i kad sam najviše umoran neverovatno „podigne“. Organizam je najmoćnija mašina, sugestivno može mnogo toga da uradi. Onog ko te voli ne smes da izneveris i uvek to imam u glavi. Posle koncerta volim da budem sam jer sam tad jako iscrpljen i fizički i emotivno. Potrebno mi je dvadesetak minuta da se akumuliram, vratim vokal i sebe u pređašnje stanje.
Brak i porodica su Ivanu tačke njegovog oslonca, baza iz koje polaze sve njegove ideje, snaga i motivacija. Veoma je blizak sa suprugom Micom i sinom Filipom. Razneži se kad priča o svom nasledniku i kaže da se trudi da mu prenese svoja razmišljanja, savete i mudrosti života.Ivan-Milinkovic2
-Filip je moja ljubav i ima divnu dušu. Kad sam umoran i u fazama kad mislim da nemam snage samo se setim njegovih okica i to mi bude najveći adrenalin za sve. Učim ga da živi kao čovek i uvek kroz život ide srcem, pa čak i u ovom vremenu koje ume da bude surovo. Možda se i malo opeče, ali nakon svega biće vredniji, imaće rane ali i iskustvo, biće jači.
Godine su mu, kaže donele mudrost, ali dodaje da kako vreme prolazi, ima manje strpljenja i tolerancije nego pre.
-Ne bih voleo da me takvog vidi neko ko o meni ima samo najlepše mišljenje, ali i ja umem da budem na ivici nerava. Uvek je dobro kad čovek sebe može da sagleda i s druge strane, a za sebe mislim da imam u sebi dobru dozu samokritičnosti i umem da kažem „izvini“. Trebalo bi da svi vodimo računa o tome da ne dozvolimo sitnicama da pobede i budu povod za velike rasprave. Dobro je dok god čovek ima snage da se izvini i kaže drugome da je u pravu.

Branka Gajić

Foto: Anđela Stevanović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kuglof je najstariji modelirani kolač. Nemci, Francuzi, Italijani, Austrijanci- svi…
error: