BG online

Vesti

Ispovest Miroslava Miškovića “Ja tajkun”

Od bogatstva do otmice

Nesvakidašnja autobiografska priča Miroslava Miškovića “Ja tajkun” je knjiga koja je presedan na ovim prostorima i osvetljava sudbinu čoveka koji četiri decenije ispisuje ekonomsku istoriju Srbije: izgradio je korporaciju evropskog ranga, stekao bogatstvo, zaposlio desetine hiljada ljudi, ali zaradio i otmicu, hapšenje, medijsku hajku i status državnog neprijatelja.
Odlukom da prekine višedecenijsko ćutanje, Mišković svojom knjigom afirmiše za mnoge novo shvatanje biznisa, raskrinkavajući predrasude i zablude o tržištu, preduzetništvu, sticanju novca, privatnoj svojini. U svojoj ispovesti, pisanoj u do sada nepoznatoj formi ekonomskog trilera, otkriva principe svog poslovanja i iznosi mehanizme kojima je gradio kompanije, podizao njihovu vrednost, a na kraju ih, sa velikom zaradom, prodavao.
-Više od četrdeset godina života posvetio sam biznisu. Stekao sam iskustvo u društvenoj, privatnoj, tranzicionoj ekonomiji koje želim da podelim, pre svega sa mladima, jer verujem da jedino oni mogu da Srbiju unaprede i uvedu je u red naprednih društava i zemalja. Želim da ohrabrim sve preduzetnike, jer to su ljudi koji zemlju vuku napred, a kod nas tradicionalno nemaju tretman kakav im svuda u svetu pripada- kaže autor knjige „Ja, tajkun“, predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković.
Autobiografija „Ja, tajkun“ jeste lično i verodostojno svedočanstvo o ekonomskim prilikama, izneto bez analitičkih uopštavanja, isključivo kroz autorovo neposredno iskustvo. Miroslav Mišković u njoj ogoljuje iskonski nesporazum države i preduzetnika na ovim prostorima, sudar principa ideologije i privređivanja, kritikuje konkretne postupke konkretnih ličnosti oštro, ali bez malicioznosti, ne štedeći nikoga u okruženju, pa ni sebe. Bez zadrške, otvoreno i transparentno, ovo je knjiga koja će uspostaviti novo razumevanje ekonomske stvarnosti savremenog doba.

Knjigu Miroslava Miškovića “Ja, tajkun” po ceni od 799din + ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Ne radujete se povratku sa godišnjeg odmora? Teško ustajete kad…

  You cannot copy content of this page