fbpx

BG online

Intervjui

Ljubav ima moć da nas menja

Ništa nije lepše od toga kad je čovek iskren i emotivan

Nisu svi razvodi isti. Svi oni donose oluje ili tornada nakon kojih uglavnom život nastavi da uobičajeno teče, sa ponekom ranom na srcu. Ali, ima rastanaka mnogo bolnijih i razornijih, nakon kojih mnogi više nisu isti kao pre. Ima dece koja dugo pate i zatvaraju se u sebe, večno željni roditelja koji je otišao iz njihovog života.
O jednom takvom odnosu oca i sina, u snažnoj i slojevitoj priči ispod koje se nalazi mnogo emocija priča reditelj i scenarista Miroslav Momčilović u filmu „Vikend s ćaletom“ u kojem glavnu ulogu maestralno igra Nenad Jezdić.
Ovu priču o iskidanim životima koje je nemoguće popraviti obojenu snažnim emocijama ljubavi, kajanja, vere, tuge i bola gledaoci će imati priliku da vide od 29.  oktobra u bioskopima širom Srbije.
-Ovaj film postoji zbog svih očeva i roditelja. Ovo je priča o tome šta sve prinosimo, dajemo i ostavljamo svojoj deci, o tome da li je ono što im pružamo ono pravo, ono što ona i očekuju od nas- kaže za BGonline glumac Nenad Jezdić. -Ovo nije ni melodrama, niti tragedija, već istina o tome da je nemoguće u 72 sata popraviti sistematičan i celovit emocionalni život koji traje i treba da je sveprisutan u našem istrajanju u odrastanju dece i uzrastanju nas koji pripremamo decu za život. Želeo sam da pokažem odnos sina koji se tek sprema da zakorači u svet odraslih i oca koji je na zalasku, u rezimiranju turbulentnog, naizgled luksuznog, a u osnovi turobnog, mučnog i dobroj meri promašenog života. Ali, niti on može da vrati život unazad, niti dečak može da ima drugog oca, jer to je taj otac i to je taj život, jedan jedini.

Da li smo mogli bolje?

Ovaj film će najviše dotaći očeve koji nisu dovoljno vremena posvetili svojoj deci, ali i majke, bake, sve one koji su spremni da zavire u sebe i upitaju se da li su mogli bolje.
-Što budemo emotivniji i emocionalno sadržajniji, ova priča će više da nas razgali, otvori duše, a tvrda kamena srca omekša. Živimo iz predrasuda o sebi samima, o tome šta je istina o našim životima. Živimo živote kamenog srca, a ova priča dovodi do toga da neko kameno srce i rigidno promišljanje doživi emocionalnu katarzu. Treba shvatiti da je život kratak i prolazna kategorija i ako je već tako, dajte da bude emocionalno kvalitetan. Iza mene je 50 snimajućih dana. Promišljao sam i pre tog filma, plakao sam kad sam čitao scenario. Ne možemo živeti u virtuelnom svetu. Ako ste spremni za nešto emotivno razuzdano i destruktivno što se završava ogromnom emocijom, pogledajte film- poručuje Nenad Jezdić.
„Vikend s ćaletom“ je zavirio i u svet beogradskih mangupa koji sažaljevaju sami sebe, pričaju drugima o svojim sinovima i ćerkama koje ne viđaju. Kod njih ljubav ostaje samo na rečima i negde u kafani.
Nenad Jezdić u ulozi oca Kašike koji ima nezavidnu prošlost kaže da je ovo njegova najluđa i najbolje napisana uloga.
-Tužna je to komedija u kojoj otac prekog karaktera koji pet godina nije video svoje dete u 72 sata provedenih sa sinom, kao nikad do tad primi ljubav i daje ljubav, što je najizrazitije i najrečitije u scenariju. Sve me je to učinilo glumački alavim da se izborim za tu ulogu. Ništa nije lepše od toga kad je čovek iskren i emotivan. Ne bih voleo da se ovaj film definiše kao komedija. To je duhovita drama, ozbiljna, ljudska i sadržajna, iskonska priča o vezanosti oca i sina, o snazi ljubavi i tome koliko nas ljubav menja. Svi treba da se istinski emotivno sretnemo jedni sa drugima. Od problematičnog tipa do emotivca… svi imamo različite puteve do emocija.

Branka Gajić
Foto: Dario Konstantinović

Film „Vikend sa ćaletom“

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Tek kad nam je nešto važno mi se emocionalno angažujemo…
error: