fbpx

BG online

Vesti

Film „Vikend sa ćaletom“

Nenad Jezdić i Bane Vidaković u glavnim ulogama(video)

Od tvorca filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” Miroslava Momčilovića stiže najnovija tužna komedija o odnosu oca i sina

Nakon višemesečnog zatišja i srećnog povratka sjaju bioskopskih dvorana iz jezgra srpske kinematografije na veliko platno uskoro stiže i prva domaća komedija.

Reditelj i scenarista Miroslav Momčilović potpisuje svoju prvu komediju “Vikend sa ćaletom“, ostvarenje u kojem je okupio istaknuta imena domaćeg glumišta: Nenada Jezdića, Baneta Vidakovića, Miodraga Mikija Krstovića, Borisa Milivojevića, Katarinu Radivojević, Svetlanu Cecu Bojković i donosi priču o ocu i sinu različitih karaktera koji nakon godina razdvojenosti pokušavaju da uspostave prijateljski odnos tokom samo jednog vikenda. Uz Nenada Jezdića koji tumači glavnu ulogu, oca Kašiku, značajnu ulogu u filmu, sina Ognjena, ima mladi glumac, dečak Vasa Vraneš.
„Želeo sam da pokažem odnos njih dvojice – sina, koje se tek sprema da zakorači u svet i oca koji je na zalasku, u rezimiranju, turbulentnog, naizgled luksuznog, a u osnovi turobnog, mučnog i dobroj meri promašenog života. Ali niti on može da vrati život unazad, niti dečak može da ima drugog oca. To je taj otac i to je taj život, jedan jedini“- istakao je reditelj Momčilović.
Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da mu se bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog „malih komplikacija“ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz njega istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.
Dečak Ognjen, odrastao u savremenom okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao „pravi beogradski šmeker“ od sina sakrije svoju bolest…
U ostalim ulogama: Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović. Gost na filmu je fudbaler Vujadin Savić.

Pogledajte insert iz filma:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Poverenje i dobra komunikacija su preduslov za uspeh Živimo u…
error: