fbpx

BG online

Sajam hortikulture
ZDRAVLJE

Hormoni kao uzročnici gojaznosti

Uz autofagiju do željene težine

“Kod gojaznosti” je knjiga koja se bavi gojaznošću kao medicinskom kategorijom. Višak kilograma i gojaznost po mišljenju dr Džejsona Fanga uzrokuju hormoni, pre svih insulin koji kaže da ako razumemo posledice delovanja insulina i insulinske rezistencije, možemo trajno izgubiti težinu. Ova knjiga je namenjena čitaocima koji žele da steknu nove navike u ishrani i kontrolišu nivo insulina i znatno poboljšaju svoje zdravlje. Dr Fang objašnjava kako da u pet osnovnih koraka zdravo prolaze kroz proces posta (tzv. povremeno gladovanje, koje će dovesti do autofagije – metaboličkog procesa obnavljanja organizma) i tako prekinu insulinsku rezistenciju i dostignu medicinski preporučenu telesnu težinu.
Dr Džejson Fang (1973) je svetski stručnjak kada je reč o povremenom postu i autofagiji kao načinu izlečenja od hroničnih metaboličkih bolesti, prvenstveno dijabetesa tipa 2. Medicinu je završio na Univerzitetu u Torontu, a specijalizaciju iz nefrologije u Los Anđelesu, na Univerzitetu u Kaliforniji. Osnovao je Intensive Dietary Management Program u Torontu, koji omogućava tretman gojaznosti i dijabetesa tipa 2 jedinstven u svetu. Autor je nekoliko bestselera za lečenje i prevenciju bolesti putem zdrave ishrane, među kojima se naročito ističu Kȏd gojaznosti (2016), Kȏd dijabetesa (2018) i Kȏd kancera (2020). Urednik je naučnog časopisa Journal of Insulin Resistance i direktor neprofitne organizacije Public Health Cooperation (Kanada). Osnovao je stranicu TheFastingMethod.com sa naučno potkrepljenim savetima o ishrani, zdravom mršavljenju i regulaciji nivoa šećera u krvi pomoću povremenog posta i smanjenja unosa (štetnih) ugljenih hidrata.

Knjigu „Kod gojaznosti“ po ceni od 1399 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

Format: 24X16 cm
Broj strana: 304   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Stav prema poslu utiče na to kakvi će nam biti…
  error: