BG online

Vesti

Fondacija „Angelina“

Čuvanje sećanja na tragično nastradale anđele

U znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na žrtve 3. i 4. maja 2023. u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju, porodica Angeline Aćimović je osnovala Fondaciju koja nosi njeno ime. Rad Fondacije „Angelina“ biće usmeren na čuvanje uspomena na žrtve ove tragedije, kao i prevenciju takvih događaja kroz edukativne aktivnosti namenjenih deci, roditeljima i nastavnicima.


Anđelko Aćimović, otac nastradale Angeline ističe da je neophodan stalni rad na značaju vaspitavanja dece u porodici i školi. Fondacija Angelina će se baviti očuvanjem faktora koji jačaju porodicu kao osnovu društva i branu protiv destruktivnih pojava u svetu, kao i kod nas.

Podrška i oslonac

„Angelina je bila naše svetlo, naša radost, naša nada. Njen tragični odlazak je ostavio prazninu koju ništa ne može ispuniti. U znak sećanja želimo da stvorimo nešto vredno, nešto što će trajati i što će odražavati sve ono lepo i nevino što je ona predstavljala. Fondacija „Angelina“ nije samo način da čuvamo njeno sećanje, već i da nastavimo njenu misiju. Želimo da naša deca odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila sa sobom, a da naša podrška bude oslonac porodicama koje su, takođe, pretrpele gubitke. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj misiji, da zajedno očuvamo sećanje na naše anđele i da učinimo svet boljim mestom, baš onakvim kakvim ga je Angelina sanjala“, rekao je Anđelko Aćimović.
Angelina je pohađala školu mode gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina. Njena porodica je odlučila da pokrene inicijativu kako bi se oživele neke od njenih kreacija, pa je tako 17 poznatih dizajnera podržalo ovu inicijativu, dalo svoj lični pečat u izradi haljina prema Angelininim skicama koje će biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra od 18. marta (ulaz Sava Centar Business). Svi koji budu želeli da podrže misiju Fondacije moži će da kupe izložene haljine, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

 

SHOP

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Život u petoj brzini vodi u sindrom sagorevanja Kad oduzmemo…

You cannot copy content of this page