BG online

Roditeljstvo

Izlivi besa kod dece

Ne dozvolite da vas obuzme osećaj krivice

Izlive besa možete da brojite ili ignorišete, odnosno da ne obraćate pažnju na bacakanje svog dvogodišnjaka po podu sobe, a možete i napustiti prostoriju ako procenite da u njoj dete ostaje bezbedno- savetuje roditelje Dr Tomas Filan u knjizi „Magija u 3 koraka“ (najbrži put do uspešnog roditeljstva).
Osnovno pravilo dr Tomasa Filana u ovim situacijama glasi: „Nikad ne razgovarajte i ne svađajte se sa detetom koje ima napad besa. To je kao da dolivate ulje na vatru.“, jer je ignorisanje obično delotvornije od pokušaja da razgovarate kako biste smirili dete.

Ne odstupajte!

„Deca se dure kako bi kod roditelja probudili osećaj krivice. Ako osećate krivicu dok se dete duri to je zapravo vaš problem. Zasto biste se osećali loše zbog toga što pokušavate da budete bolji roditelj? Zapamtite: Zahtevni/strog deo roditeljstva je od suštinske važnosti“- jedan je od brojnih saveta dr Filana koji poručuje da „ukoliko pokušavate da disciplinujete svoje dete a ono vam upućuje krajnje mučeničke poglede samo se bez reči okrenite“.

Strategije samopouzdanja i vaspitanja

Njegov inovativan program vaspitavanja otkriva najvažnije tajne vaspitavanja dece i omogućava da uz igru i šalu ostvarite sve svoje ciljeve kako biste dete dobro vaspitali. Uz rezultate iz Filanove prakse i veliko iskustvo, ovaj metod vas na najlakši način vodi kroz odgajanje dece uzrasta od 2 do 12 godina – bez raspravljanja, vike ili fizičkog kažnjavanja.
Kroz tri jednostavna koraka, roditelji će uz smernice iz knjige uvežbati da eliminišu neželjeno ponašanje, ohrabre pozitivne obrasce i unaprede odnos sa detetom, a da ne upadnu u zamku beskrajnog ubeđivanja koje donosi samo frustraciju. Osim toga, ovaj priručnik donosi 10 najefektnijih strategija za izgradnju samopouzdanja kod dece, ali i upozorava na šest osnovnih oblika testiranja i manipulacije koje roditelj može da očekuje od deteta. U knjizi „Magija u 3 koraka“ koja je širom sveta prodata u milionskom tiražu saznaćete i kako da sprečite svađe oko domaćeg zadatka, učinite vreme za obroke ugodnijim, naučite kako da organizujete efikasne porodične sastanke i podstaknete decu da požele da pomognu oko poslova u kući. Savremeni saveti o deci i njihovom aktuelnom okruženju – stvarnom i elektronskom – kao i jednostavne i praktične ilustracije, čine ovaj priručnik važnim pomoćnikom u odgajanju dece.

Knjigu „Magija u 3 koraka“ po ceni od 899 din. + troškovi dostave 250 din. možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Život sa strahom od gubitka kontrole i razuma (dr Irena Đorđević)

  By BGonline / 09/09/2023 / 0 Comments

  Vodič za upotrebu soka od celera

  By BGonline / 07/09/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments

  Kada seks postane problem

  By BGonline / 30/08/2023 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 04/09/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  „Vaše kompetentno dete“ je bestseler koji je preveden u 30…

  You cannot copy content of this page