BG online

Intervjui

Energetska psihologija (dr Lea Imširagić)

Kad steknemo poverenje u sebe, ono postaje naš najbolji vodič

Energetska psihologija kaže da iza svakog problema postoji poremećen energetski tok. Dr Lea Imširagić je autorka knjige „Energetska psihologija-naučite svoju energiju da radi za vas“, praktični vodič za samopomoć koji daje odgovore na pitanja kako da pomoću modernih tehnika energetske psihologije brzo preokrenemo negativne i poražavajuće emocije, misli, uverenja i navike.
DrLea Imširagić je magistrirala na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu na Katedri za fiziologiju u oblasti magnetobiologije. Dalja istraživanja nastavila je u okviru astrologije, stekavši sertifikat međunarodnog profesionalnog astrologa da bi se usavršavala u oblasti akupunkture, cvetnih esencija, energetske psihologije, koučinga. Lea je tvorac astrološkog sistema isceljivanja “Energetska astrologija” i sa suprugom Aleksandrom nove tehnike u oblasti energetske psihologije – Astromeridijanska tehnika (AMT), kao i autor coaching programa Intuitive and success coaching i Energetski menadžment. Dr Lea Imširagić je međunarodni predavač na konferencijama širom sveta, trener principa uspeha, intuitivni coach…

Osnaživanje sebe i aktiviranje ličnih potencijala

Knjiga „Energetska psihologija-naučite svoju energiju da radi za vas“ pomaže čitaocima da nauče kako da prepoznaju koje emocije slabe koji deo tela i određeni organ, kao i kako da ih brzo izmene kroz konkretne i jednostavne vežbe energetske psihologije za svaki deo tela i za svako emotivno stanje, a koje se sprovode preko meridijanskih tački, kako da se oslobode samoporažavajućih i ograničavajućih emocionalnih obrazaca, uverenja i ponašanja, kako da aktiviraju svoje potencijale, povećaju poverenje u sebe, kao i sposobnost za ljubav, uspeh i radost.
-Nakon više od deset godina iskustva u radu sa klijentima napisala sam knjigu tako da bude razumljiva svima, posebno onima koji nemaju nikakvo predznanje. Ova knjiga omogućava vam da se upoznate sa svojim energetskim sistemom i tim kako je on povezan sa telom. Pored toga, naučiće vas da sagledate jednu stvar iz više različitih uglova, jer je nekada lakše prepoznati emociju i kako kroz nju kreiramo stvari oko nas. Sa druge strane, nekada ne prepoznajemo emociju, ali je možda osećamo kao nelagodu u stomaku ili kroz neke druge fizičke simptome. Takođe, ponekad lakše možemo prepoznati misli koje se odražavaju i kreiraju naš život. Knjiga je pisana tako da neko ko je potpuni početnik u ovoj oblasti može iz sva četiri ugla (emotivnog, energetskog, meridijana, našeg mentaliteta i mindset-a) da sagleda kako to što govori utiče na njegov život, na njegovo telo. Naravno, u knjizi postoje konkretne tehnike pomoću kojih rešavamo prepoznate disbalanse. Takođe, oni koji dugo rade na sebi mogu u ovoj knjizi pronaći kako da na vrlo brz i efikasan način dobiju praktična rešenja.
Šta se dešava kad naša energija počne da radi za nas?
-Dešava se da tamo gde smo bili umorni, mi počinjemo da se osećamo ne samo odmorno već i radosno. Stvari za koje smo mislili da rade protiv nas počinjemo drugačije da sagledavamo i na neki način postaju gorivo za naše ispunjenje, a mi počinjemo da izazove gledamo kao deo svrhe. Suština je da stvari koje su izgledale teške, nerešive u disbalansu, u balansu izgledaju potpuno drugačije jer mi vidimo da se prepreke uklanjaju i sve radi za nas.
Umeju li ljudi s lakoćom da prepoznaju svoje emocije i osluškuju sebe?
-To je individualno. Zavisi, neko ume to lagano, neko teže, ali je taj razgovor sa sobom u svakom slučaju koristan u smislu osvešćenja i bliskosti sa sobom. A ove tehnike energetske psihologije nam pomažu da osvestimo i one delove od kojih bismo najradije pobegli kada osetimo uznemirenost ili kada nemamo tu jasnoću. Radom sa ovim tehnikama mi pre svega doživljavamo jedno provetravanje svog sistema, jedno rasterećenje da bismo mogli da dobijemo mir kada krenemo u dublji rad na sebi. A kada osetimo benefite ovih tehnika i vidimo rezultate tapkanja, onda je to pokretač da želimo svaki dan, na ovaj način, da komuniciramo sa sobom.
Kako izgledaju samoporažavajući i ograničavajući emocionalni obrasci, uverenja i ponašanja i zbog čega oni nastaju?
-Nastaju zato što je energija neuništiva, a može da radi za nas ili protiv nas. Mi u detinjstvu dobijamo raznorazne stvari koje nas uslovljavaju i ograničavaju da budemo spontani i svoji. Što više imamo takvih obrazaca, gde mi idemo protiv sebe i ponašamo se suprotno od onog što jesmo, ti obrasci u vremenu okreću našu energiju da radi protiv nas. Dobra stvar je da to može da se popravi, jer kad se energija bude okrenula da radi za nas, to znači da smo neutralisali limitirajuća uverenja i limitirajuć način na koji vidimo sebe, kao i svet oko nas.
Da li je fraza ili ipak istina da su svi odgovori u nama samima?
-Volim da kažem da reč odgovornost znači da su svi odgovori u nama, a preuzimanje odgovornosti znači da konačno počinjemo da ih tražimo tamo gde jesu.
Kad čovek prestane sebi da veruje? Kako vratiti poverenje u sebe i zašto je to važno?
-Čovek postepeno prestaje da veruje sebi. To se ne desi za dan, nego konstantnim udaljavanjem od sebe, kada počinjemo sve više da gledamo spolja, a sve manje unutra. Poverenje vraćamo tako što počnemo da gledamo unutra i što duže i više to činimo, shvatićemo da su u nama odgovori i fenomenalne stvari, čitav plan i svrha našeg života. Kada počnemo da koračamo po tom planu, koji je jedinstven za nas i da primenjujemo unutrašnji glas u konkretnoj spoljnoj praksi, onda će to poverenje postati naš najbolji vodič.

Branka Gajić
Foto: Stefan Simonović

Knjigu „Energetska psihologija-naučite svoju energiju da radi za vas“ po ceni od 1650 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066 060 820 ili putem porudžbenice:  Emocije ostavljaju potpis i trag u telu (dr Lea Imširagić)

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Sunčanje ubrzava starenje, pa samim tim i pojavu bora i…

  You cannot copy content of this page