BG online

Roditeljstvo

Dečak od 14 godina autor “Enciklopedije praistorijskih životinja”

OSLUŠNITE PLANETU

Enciklopedija praistorijskih životinja je nesvakidašnji priručnik koji je napisao i ilustrovao četrnaestogodišnji osnovac Dušan Krtolica! Ta zapanjujuća činjenica govori ne samo da je reč o natprosečnom detetu, već i o nesumnjivo veoma retkom poduhvatu.
Donoseći obilje podataka i scene bogate detaljima, ova jedinstvena knjiga zadivljuje posvećenošću, istrajnošću i ozbiljnošću sa kojom je vanserijski talentovani dečak pristupio ovom nimalo lakom zadatku.
Svaki od crteža predstavlja dinamičnu scenu sa kratkim opisom vrsta koje u toj sceni učestvuju: džinovska morska škorpija, pterigotus, kambrijumski grabljivci, veliki anomalokaris i manji sanktakaris dok napada vivaksiju, diplodokus dok brani svoje mladunče od dva mesoždera…
-Ova bajkovita enciklopedija predstavlja osveženje, štaviše ’kariku koja nedostaje’ u siromašnom korpusu popularne paleontološke literature na srpskom jeziku- smatra Dragana Vučićević iz Prirodnjačkog muzeja Beograda i naglašava da čitaoci imaju mogućnost da, između korica, „oslušnu otkucaje srca“ planete na kojoj žive i upoznaju se sa neverovatnim svetom koji više ne postoji.
Dušan Krtolica od svoje četvrte godine pohađa školu slikanja i crtanja kod akademskog slikara Zorana Čalije. Kad na Google-u ukucate njegovo ime i prezime pojaviće se desetine stranica na mnogim jezicima sa njegovim radovima. O njemu je pisao čuveni Hafington post, posvetivši mu poveći članak. U poslednjih nekoliko godina snimljeno je više TV priloga gde je on bio gost. Do sad je imao šest samostalnih izložbi u Srbiji i mnogo poziva za izlaganje od Amerike do Australije. Kao plod njegove velike ljubavi prema prirodi nastala je i ova enciklopedija koja se može pronaći u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
POZITIVNE MISLI NISU UVEK KORISNE Iako je popularna psihologija iznedrila…

You cannot copy content of this page