BG online

Roditeljstvo

Društvena igra koja razvija kreativnost, strpljenje i empatiju

Sveznalkov rečnik sa poslovicama i izrekama

Učenje i razumevanje poslovica uopšte ne mora da bude teško. Naprotiv, kada se uči kroz igru, znanje se lakše usvaja. To je bila i osnovna ideja kreativnih ljudi koji su osmislili edukativnu društvenu igru „Sveznalkov rečnik: Poslovice i izreke“.
“Sveznalov rečnik” Jelene Ćulvezan Milković je društvena igra koja će pomoći mališanima da kroz igru shvate i nauče značenje narodnih poslovica i izreka uz podsticanje boljeg opažanja i asocijativnog povezivanja.
U ovoj igri namenjenoj za 1 do 7 igrača postoji 60 karata od kojih je 30 karata sa ispisanim poslovicama kojima nedostaje jedna reč, dok su na drugih 30 slike tih reči koje nedostaju u poslovicama. Tu su i pravila i objašnjenja za igru, koja na potpuno originalan način doprinosi boljem poznavanju našeg nasleđa i razvijanju moždanih vijuga.
Ova igra može da se igra od 15 minuta do celog sata, zavisi od broja učesnika, a nastala je sa idejom da podstakne roditelje i bake i deke da se igraju zajedno sa decom. Na početku je i potrebna asistencija nekog od starijih ko će pratiti igru, brojati poene i tumačiti poslovice. Objašnjenja svih poslovica data su u uputstvu za igru. Početna tačka bile nam Vukove poslovice koje su poređane po azbučnom redu. Neke su zastarele, neke poznate, a neke zanimljive i slikovite, ali smo ih vremenom zaboravili.
“Sveznalkov rečnik” razvija ne samo kreativnost, već i strpljenje i empatiju, podstiče bolje opažanje i asocijativno povezivanje.

Sveznalkov rečnik po ceni od 1199 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Duboka povezanost emocija i ponašanja “Ona oseća da je Marko…

  You cannot copy content of this page