BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Kopaonik za sve generacije

8500 skijaša na stazama sunčane planine

Kopaonik je ljubiteljima skijanja i odmora na svežem vazduhu najprivlačniji turistima. Ski centar ove fascinantne planine pruža uživanje i odlične uslove svim kategorijama skijaša na preko 62 kilometra staza uređenih za alpsko i nordijsko skijanje.
-Tokom novogodišnjih praznika i početkom januara 2020. zabeležena je rekordna posećenost, pa je tako 8500 skijaša na ski stazama Kopaonika -kaže Darko Jovanović, rukovodilac ski centra Kopaonik.-Sve je više skijaša iz Rumunije, Bugarske, Rusije, a sve je veći broj turista iz Kine. Ove godine je rešen dosadašnji problem parkiranja. U centru je sagrađena garaža sa 320 parking mesta-napominje Darko Jovanović.
Na Kopaoniku je izgrađen i moderno opremljen ski vrtić, sa pokretnom trakom i karuselom, gde najmlađi prave prve skijaške korake pod budnim okom iskusnih instruktora.

Veštački i pravi sneg na stazama

Zahvaljujući veštačkom snegu trajanje skijaške sezone ne zavisi više od snežnih padavina, a posetioci skijališta i ljubitelji zimskih sportova su u prilici da uživaju na snegu i do pet meseci tokom godine. Sistemom za veštačko osnežavanje pokrivene su staze Karaman A i B, Pančićev vrh, Duboka 1 i 2, Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman, Gobelja i pripadajući ski putevi.
-Sve su staze trenutno prekrivene snegom i veštačkim snegom, a bolje se skija na veštačkom snegu- otkriva Darko Jovanović i kaže da je za pravljenje veštačkog snega potrebno da temperatura vazduha bude minus 3 stepena, a vlažnost vazduha niska.

Adrenalin na ski stazama

Kopaonik pruža idealni planinski odmor, daleko od užurbane svakodnevice, a na ovoj destinaciji je i velika ponuda kako za one koje privlače adrenalinski sportovi ili opuštanje u nekom od spa centara.
-Ski centar Kopaonik ima i 3 staze za noćno skijanje koje su otvorene od 18h do 22h.

Sunčana planina

Ova planina se može pohvaliti sa skoro 200 sunčanih dana godišnje, pa tako skijalište Kopaonik sa pravom zaslužuje svoje drugo ime – Sunčana planina.
U jednom od najlepših centara u ovom delu Evrope pored skijanja posetioci Kopaonika zimi mogu uživati i u sankanju, vožnji motornim sankama i kvadovima, kao i vožnjama na bobu na šinama.
Kopaonik ski centar je omiljeni zimski centar i među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života, poznat i po odličnoj zabavi koja se do ranih jutarnjih časova nakon skijanja nastavlja u nekom od brojnih kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana turističkog centra.

Branka Gajić
Foto: Nikola Petričić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Partnerski odnos na raskrsnici „...Partner je zaboravio da vam čestita…

You cannot copy content of this page