BG online

ZDRAVLJE

Dragan Bjelogrlić zaveštao organe pre 15 godina

Cilj kampanje Hemofarm Fondacije i Ministarstva zdravlja, “Najvažniji poziv u životu” je podizanje svesti o značaju zaveštanja organa i usvajanja novog Zakona o transplantaciji. Jedan donor može da spasi nekoliko ljudskih života, a u Srbiji više od 1.000 ljudi čeka transplataciju organa. Na žalost broj donora opada od 2013. godine, koja je bila “zlatna godina”, pošto je tada 40 porodica dalo pristanak da se uzmu organi njihovih bližnjih. Ove godine bilo je samo njih šest.draganbjelogrlic
Brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije dale su su svoju podršku kampanji i postali najbolji ambasadori humanosti. Jedan od tih ambasadora je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić koji je odlučio da temu transplantacije koštane srži i ekranizuje.
-Ja sam vlasnik donorske kartice već 15 godina i to ne smatram humanim, već normalnim ljudskim činom. Zaveštanje organa ne traži veliko odricanje. Uostalom, kad se ide Bogu na istinu, organi vam nisu potrebni. Verujem da će konačno Srbija dobiti zakon o pretpostavljenoj saglasnosti i postati deo civilizovanog sveta- rekao je Dragan Bjelogrlić.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
KNJIGA O GREHU, ISKUŠENJU, SPASENJU I POKAJANJU (“Anđelov dodir”) “Verujem…

You cannot copy content of this page