BG online

Roditeljstvo

Porodica se gradi od trenutka kad se dete začne

BEBA U STOMAKU ČUJE I OSEĆA SVE

„Dodir ljubavi za mamu i bebu“ naziv je radionice koju je u organizaciji BGonline-a s mnogo emocija i posvećenosti održao prvi srpski wellness ambasador Peđa Filipović pod vedrim nebom tokom tople julske večeri u prelepom ambijentu Kengur resorta.
Parovi puni ljubavi i razumevanja, trudnice i njihovi partneri, tokom druženja sa Peđom Filipovićem su bili u prilici između ostalog i da nauče kako da svoju dobru energiju i ljubav podele sa svojom bebicom. Peđa im je otkrio koliko, kako i zašto beba sve oseća i zna!
Bilo je to veče okupano emocijama, poljupcima, dodirima koje će se dugo pamtiti i prepričavati.
-Bila mi je čast i zadovoljstvo da provedem divno veče u društvu trudnica i njihovih partnera koji su toliko toga želeli da nauče- priča Peđa.– Objasnio sam muškarcima na koji način mogu da masiraju žene dok su u blagoslovenom stanju, kako se odvija energetska razmena između mame, tate i bebe, kako da odrede jačinu pritiska tokom masaže, ukazao im koje delove tela ne smeju da tretiraju, kako da uz pomoć masaže opuste mentalno, telesno i duhovno partnerku i učine sve da im taj period bude što lakši i opušteniji.
Budući roditelji su došli na ovo druženje nasmejani, opuštene i spremni da u potpunosti slušaju Peđu Filipoviča i nauče što više.
-Fasciniran sam sa koliko ljubavi i pažnje su buduće tate pristupili svemu tome, prišli svojim suprugama s ljubavlju, pažnjom, sa mnogo emocija, razumeli i da ih beba „čuje“ i oseća.
Peđa nam je otkrio i da beba sasvim sigurno uživa dok se masira u mainom stomaku.
-Ona tako dobija pulsacije i vibracije od svog tate, energetski deo pripadnosti i komunikacije, oseća tatinu ruku, veliku količinu ljubavi i radosti, tatinu želju da sve bude dobro. Oduševljen sam koliko su ti mladi ljudi željni da napreduju, saznaju što više , otvoreni i željni da se posvete svojoj ženi.
Naučili su svi te večeri dosta i o energetskim meridijanima i kuda oni prolaze kroz telo.
-Ono što sam napomenuo je da ne treba masirati kod trudnica krsno slabinski deo, da je u redu samo vrlo blaga masaža sedalnih delova i kukova, da ne masirati gornju unutrašnju stranu butine, ne pritiskati refleksne tačke na stopalima, prilikom masaže lica ne pritiskati tačku iznad gornje usne i ispod nosa. Masaža stomaka se radi bez pritiskanja, u pravcu kazaljke na satu. Masaža ruku i leđa se izvodi prema srcu, nikako jake i duboke masaže nogu već samo blaga limfna drenaža nogu, nikako anticelulit masaža. Sve ovo treba raditi prirodnim uljima, bez hemijskih dodataka. Ja sam koristio te večeri ulje jojobe, avokada i košpica grožđa.
Ono što je posebno naglasio Peđa Filipović na ovom predavanju i radionici namenjenoj trudnicama i njihovim partnerima je da se porodica gradi polako, pažljivo i s mnogo ljubavi.
-Razmena i kruna ljubavi kreće od trenutka kad se beba začne. Od tad se gradi porodica! Kad se otac obraća majci, istovremeno se obraća i bebi. Ako smo pažljivi i topli jedni prema drugima i beba će to osetiti. Tokom trudnoće je važno sve: kakvi smo prema bebi i jedni prema drugima. Važno je imati pored sebe nekog ko te iskreno voli i raduje se bebi koja dolazi. O svemu ovome svedoči i razvojna psihologija koja kaže da vaspitavanje deteta počinje od trenutka kad se oplodi jajna ćelija. To je vaspitanje u psihičkom, duhovnom i fizičkom smislu.
Ovom besplatnom radionicom Peđe Filipovića i BGonline-a koju su kao prijatelji i saradnici podržali Kraljevi čardaci SPA i kiropraktičar Aleksandar Popović poslata je poruka da je divno i najvažnije delati i da kroz dela pokazujemo svoju misiju, a kad je ispunimo onda sve to o čemu govorimo ima smisao.

B.Gajić
Foto: Jasna Jokić Dubaić

Arhiva tekstova Peđe Filipovića:
Moć zagrljaja, lekovitost suza, snaga osmeha i najlepši poklon koji možemo pružiti sebi
Regeneracija, relaksacija, mentalna, fizička i duhovna harmonizacija
Moć pelina i lek za 3000 bolesti
Ljubav se razmenjuje dodirom
Odmorite umorne oči
Dodir ljubavi za mamu i bebu
Savremeni wellness koncept SELFNESS
Stres ostavlja zapise na duši, telu i muti nam misli
Vežbe za buđenje ličnih potencijala
Zaplovite pučinom svog mira, svesni da tako investirate u svoje zdravlje
Oči u oči sa sobom i prošlošću
Detinjstvo kao roditelj duše
Treptaj duše i koraci ka sebi

Lice je naša lična karta

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

1 komentar

1 komentar

  1. Bogdan

    31/07/2016 at 23:12

    Zaista lepa ideja kako da se porodica još više voli i kako da se pomogne svim budućim mamama!

    Bravo, Peđa!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SUPER HRANA ZA ZDRAVO SRCE, SREĆNE MISLI I MIRAN STOMAK…

You cannot copy content of this page