BG online

ZDRAVLJE

Dijeta za smanjenje šećera u krvi

Reprogramirajte svoje telo

Dr Majkl Mozli je i sam imao dijabetes tip 2, a šećer u krvi mu je bio izvan svake kontrole. Umesto da počne sa uzimanjem lekova odlučio je da za BBC napravi dokumentarni film u kojem će tražiti alternativne načine da poboljša zdravlje.

Film se zvao „Jedi, gladuj, živi duže“, a njegovi sagovornici su bili profesor dr Matson sa Nacionalnog instituta za starenje i dr Valadi sa Univerziteta Ilinois u Čikagu koji su istraživali isprekidano gladovanje. I sam je počeo da upražnjava dijetu koju je nazvao „Dijeta 5:2“ u kojoj je jeo normalno 5 dana u nedelji, a dva dana je unosio 600 kalorija dnevno. Za 10 nedelja je izgubio 12 kg, a holesterol i šećer u krvi su se vratili u normalu. Nakon toga se detaljnije pozabavio naukom koja povezuje kalorije, ugljene hidrate, gojaznost, insulin i dijabetes, a rezultat je knjiga „Dijeta 8 nedelja“.
Dijeta koja ne izaziva patnju
„U ovoj knjizi sam predstavio način borbe protiv gojaznosti, dijabetesa i povišenog šećera u krvi, a to je podvrgavanje dijeti za brz gubitak težine. Ako se to radi na loš način, dijeta sa vrlo malim brojem kalorija izazvaće samo patnju, a ako se uradi kako treba, brz gubitak težine je izuzetno efikasan način da se oslobodimo masti, rešimo probleme sa šećerom u krvi, ublažimo dijabetes 2, a možda ga čak i izlečimo. Kad smršamo, glavni zadatak je i da takvi ostanemo, a u knjizi „Dijeta 8 nedelja“ su uputstva o promenama koje morate uvesti da biste osigurali stalni gubitak težine i to jedući zdravu i ukusnu hranu“- napisao je u uvodniku knjige dr Mozli.
U knjizi „Dijeta 8 nedelja“ su detaljno objašnjena efikasna rešenja za problem povišenog šećera u krvi zasnovana na naučnim istraživanjima, jasan i precizan osmonedeljni plan, inspirativne priče o uspehu onih koji su je primenjivali, saveti o tome šta raditi nakon što smršate, a tu su i brojni recepti za ukusna jela, kao i recept za kolač koji možete jesti bez kajanja, kako je istakao dr Mozli.
U knjizi se nalazi pored ličnih iskustava osoba sa dijabetesom i 50 recepata za sva tri obroka, kao i preporučeni plan ishrane, a autor savetuje čitaoce da se pre konkretnih koraka i pridržavanja uputstava konsultuju sa svojim lekarom.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Najveći radijski projekat na Balkanu “Zvezde pevaju zvezde” donosi hitove…

You cannot copy content of this page