BG online

Vesti

Devojčica koja ima talenat, viziju i svoj san

Jedan od laureata prvog muzičkog festivala za decu “Minja Subota”, dvanaestogodišnja Marija Milenković od malena ima jedan san. Odlučna je da ga ostvari i vredno radi na tome da iz dana u dan bude bolja u onome što je njena velika ljubav- muzika. Svaki njen dan počinje pesmom, a majka joj je, kaže, na tom putu najveća podrška i sa ponosom prati Marijine uspehe.


-Pevanje u mom predivnom horu Dečjeg kulturnog centra Beograd mi mnogo znači i pomaže, pa tako kada sam tužna uvek mi neki ritam ili neka melodija prolaze kroz um i tada mislim pozitivno. Pevanje me uvek razveseli, skrene mi misli sa onog što me čini tužnom. Za mene je muzika život. Uz muziku učim, sanjam, plačem, spavam. Kad god slušam muziku ili pevam ja sam srećna i osećam se čvrsto kao čelik. Na moje raspoloženje jako utiče muzika, a najviše srećne pesme i tada sve pozitivno cveta u meni- priča Marija.


Marija je do sad osvojila brojne nagrade i dodaje da je najviše motiviše njen učitelj hora Uroš Simić iz osnovne škole „Nadežda Petrović“ Novi Beograd uz čije mentorstvo je do sad osvajala priznanja i imala priliku da sarađuje na različitim muzičkim projektima i nastupa na različitim muzičkim scenama.

Foto: Danijela Djukić Ćosić

-On mi je pružio šansu, a takođe me motiviše moj najdraži nastavnik odnosno dirigent mog orkestra Nebojša Cvijanovic Cvija (iz niže muzičke škole “Kosta Manojlović”, Zemun), Sve nagrade koje sam osvojila do sad mi mnogo znače i podstiču me da pišem pesme i da pevam. Pisanje pesama i pevanje je moj san još od šeste godine kada sam počela da pišem pesme. Kad porastem želim da budem pevačica koja će pevati svoje pesme i svirati ih. Sebe zamišljam na jednoj velikoj sceni, uz lepu publiku sa kojom zajedno pevam, smejem se, a padne možda i poneka suza.

B. Gajić
Foto: privatna arhiva

 

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

Oslobodite se zabrinutosti

By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

Knjige o ličnom razvoju, anksioznosti, psihologiji, depresiji…

By BGonline / 03/05/2024 / 0 Comments

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
„Porodica bi morala biti zajednica ljudi koji su se u…

You cannot copy content of this page