BG online

ZDRAVLJE

Toksine ne unosimo samo preko hrane

Čišćenje jetre za bolje zdravlje

Jetra je jedan od najmoćnijih organa u telu čoveka i glavni centar za detoksikaciju tela. Ona čisti cirkulaciju toksičnih supstranci koje ne samo da ulaze u telo iz gastrointestinalnog trakta, već se i udišu i tako dolaze do pluća ili apsorbuju iz kože.

Apsorbcija toksičnih jedinjenja preko kože glavni je način na koji ova štetna jedinjenja ulaze u telo i tek je nedavno postalo jasno koliko se štetnih materija ovako apsorbuje- objašnjava u knjizi „Izlečite svoju jetru“ dr Rasel Bjelok.

Jetra- najmoćnije mesto za detoksikaciju tela

Šta je detoksikacija? Uzimanje zdrave hrane je po rečima dr Bjeloka preširoka definicija detoksikacije, a jetra je svakako glavni centar za detoksikaciju tela. Apsorbcija toksičnih jedinjenja preko kože je glavni način na koji ova štetna jedinjenja ulaze u telo. Kako?
„Do toga dolazi upotrebom raznih krema za telo, kontaminacijom pesticidnim i herbicidnim sprejevima i lekovima koji se nanose na kožu. Ove supstance se brzo apsorbuju kroz kožu i raspoređuju se svuda u telu. Jetra filtrira te toksične supstance iz krvi i čini ih manje toksičnim ili ubrzava njihovo eliminisanje iz tela.. „- objašnjava dr Bjelok u knjizi „Izlečite svoju jetru“ u kojoj je objasnio dve faze detoksikacije, na koji način hrana, biljni ekstrakti i drugi nutritivni dodaci utiču na detoksikaciju, ali i koje biljke su posebno značajni zaštitnici jetre.

Oprezno sa bakrom

„Ako neko ima cirozu jetre ne bi trebalo da uzima suplemente bakra ili da jede hranu bogatu bakrom jer već ima veoma visok nivo bakra u jetri što pogoršava stanje. Ovi pacijenti imaju i veoma nizak nivo cinka u jetri, a visoke koncentracije bakra otežavaju ovo stanje. U takvim situacijama je korisno uzimati suplement cinka. Namirnice bogate bakrom su čokolada, orašasti plodovi, rakovi, jastozi, pečurke.“- piše dr Blejlok.

Magnezijum u spanaću i tunjevini

Nedostatak magnezijuma je čest slučaj kod ljudi koji imaju oboljenje jetre. Ovaj nedostatak može pogoršati upalu u tkivima jetre. Namirnice koje sadrže magnezijum su: lisnato zeleno povrće, orasi, semenke bundeve, spanać, tunjevina, neki su od saveta dr Blejloka.
„Prekomerna konzumacija alkohola dramatično snižava nivo magnezijuma. Studije su pokazale da kombinovanje selena sa magnezijumom proizvodi još bolju zaštitu jetre od slobodnih radikala i peroksidacije lipida.

Dijeta dr Blejloka

Kako lekovi mogu zatrovati jetru, kako jetra podnosi dijabetes, kako izgubiti težinu na pravilan nacin, kakve vezue imaju crevne bakterije sa bolešću masne jetre, kako se hraniti da biste imali zdravu jetru (antiinflamatorna dijeta dr Bjeloka, ishrana za zdravu ili isceljujuću jetru), šta će sve koristiti ljudima koji vode savremeni način života i žele da nauče šta treba izbegavati, primeniti i promeniti u stilu života kako bi očuvali svoje zdravlje naći ćete u knjizi „Izlečite svoju jetru“.

Knjigu “Izlečite svoju jetru” po ceni od 1700 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

    

  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Oslobodite se zabrinutosti

  By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

  Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

  By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Svako životno doba karakterišu različiti izazovi i u skladu sa…

  You cannot copy content of this page