BG online

Vesti

Antiratni roman „Idemo na Zagreb“

Svedočenje sa srpske strane fronta

Kultni antiratni bestseler „Idemo na Zagreb“ je bio prvi srpski roman objavljen u Hrvatskoj koji je govorio o ratu u Hrvatskoj. Napisan je u obliku dnevnika, dopunjen delovima pisama, zasnovan na autorovim ličnim doživljajima sa terena. Ovaj specifičan osvrt sa srpske strane fronta vredno je svedočanstvo o ratnim ciljevima i pogubnom, tragičnom karakteru takvih sukoba. „Idemo na Zagreb“ je svojom autentičnošću dobio brojne pohvale kako književne kritike tako i čitalaca.

„Idemo na Zagreb“ istoričara i pisca Nebojše Jovanovića je prema autorovim rečima, posebna knjiga za njega.
-Gajim posebne emocije prema ovoj knjizi, jer tvrdim da treba pisati istinito, uverljivo, autentično, bez preterivanja. I danas, nakon više od 20 godina od pisanja, stojim iza svake rečenice i verujem da će svako ko pročita ovu knjigu moći da shvati „da, ovako je izgledao rat“. Kao rezervni oficir imao sam obavezu da vodim dnevnik, ali sam na marginama zapisivao svoja opažanja, asocijacije na određene događaje, koje su mi kasnije poslužile kao materijal za ovu knjigu, a koje čuvam i danas- rekao je Jovanović.
Ovaj specifičan osvrt sa srpske strane fronta je i svedočanstvo o ratnim ciljevima i pogubnom, tragičnom karakteru takvih sukoba.

Roman „Idemo na Zagreb“ Nebojše Jovanovića po ceni od 699 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
Format: 13×20 cm
Broj strana: 328   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Autentičnost i street kultura Povodom nedavno otvorene prve zvanične HUGO…

  You cannot copy content of this page