BG online

Estetika

Anksioznost u tanjiru

Uz intuitivnu ishranu imaćete telo kakvo želite

To traje sve dok ne odlučite da je dosta i da ste spremni da nešto učinite povodom toga. Svaki pokušaj da smršate se završio neuspehom, mislite i binete oko hrane neprekidno, govorite sebi da biste rado pojeli nešto da ne moratre da mislite na težinu, izgubili ste kontakt sa biološkom gladi i signalima sitosti, vaša veza sa hranom je postala negativna i užasavate se da toga jedete ono što volite, pa umesto toga jedete ono „što treba“, često se zaklinjete da više nećete jesti, ne volite svoje telo, osećate se zaglavljeno i frustrirano?
Osnovni principi intuitivne ishrane čije je najznačajnije postignuće postizanje zdravog odnosa prema hrani i sopstvenom telu kažu da prateći ovih 10 principa možete da normalizujete vaš odnos prema hrani. I što je veoma važno: fokus na mršavljenju mora biti ostavljen negde pozadi. Nikako ne sme biti u prvom planu! Principi intuitivne ishrane:
1. Zaboravite na dijete
2. Dajte značaj gladi
3. Pomirite se sa hranom
4. Izazovite kontrolora ishrane
5. Osetite sitost
6. Otkrijte faktor zadovoljstva
7. Izborite se sa emocijama bez upotrebe hrane
8. Poštujte svoje telo
9. Vežbajte – osetite razliku
10. Unapredite zdravlje kroz blagu ishranu
Svi oni koji su se okrenuli ovome su prethodno bili nezadovoljni svojim odnosom prema hrani i svom telu. Svi su imali iza sebe pokušaje dijeta i neuspehe. Kad su naučilii i primenili proncipe intuitivne ishrne, doživeli su poboljšanje kveliteta života i ishrane. To možete i vi-poručuju nutricionistkinje Evelin Tribol i Elis Reš, autorke ove knjige koja je prvi put objavljena 1995.godine a sada je u novom dopunjenom izdanju ponovo dostupna čitaocima.

Manje hrane- veći napredak

Intuitivna ishrana se veoma razlikuje od držanja dijete. U svemu ovome niste frustrirani poput onih koji moraju da se pridržavaju nekih strogih pravila. Ovde je bitan fokus na sadašnji trenutak i da se razvijate iz svakog svog iskustva.
-Kad istinski postanete intuitivni konzument konstantno ćete biti povezani sa unutrašnjom mudrošću i osećaćete se bolje umom, telom i duhom. Jednom kad ste odustali od uzaludnih dijeta za sva vremena shvatićete da jedete manje hrane sa željom da iskusite napredak u svom životu. Videćete da ćete se osećati mnogo bolje kad vam stomak nije prepun, kad su vam istaknuti mišići, kad ste u formi, kad se vaše misli o ishrani i telu menjaju. Osetićete smirenost umesto hronične anksioznosti koja je pratila nekad svaki vaš obrok.

Knjigu „Intuitivna ishrana“ po ceni od 1300 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Katarina i Milan Gromilić proslavili su desetogodišnjicu braka u poznatom…