BG online

Vesti

Duhovnost u svakodnevnom životu

Ako ne postanemo bolji postaćemo gori

U godini kada se obeležava 100 godina od rođenja čuvenog psihijatra i psihoterapeuta, akademika Vladete Jerotića objavljene su njegove knjige „Verujem, ne verujem, ne znam“ i „Ako ne postanemo bolji postaćemo gori“.

Verujem, ne verujem, ne znam

„Verujem, ne verujem, ne znam“ Vladete Jerotića je duboko promišljena knjiga koja istražuje složene teme verе i duhovnosti u savremenom svetu. U ovom delu se Vladeta Jerotić bavi pitanjima značaja verе za individualni i kolektivni život, razmatrajući razlike između verujućeg i religioznog čoveka. Kroz diskusiju o pitanjima slobode, molitve i tragičnosti ljudske potrage za smislom unutar hrišćanske tradicije knjiga „Verujem, ne verujem, ne znam“ nudi čitaocima nove uvide.Teme kao što su duhovnost kod adolescenata, religiozni arhetip u psihotičnim stanjima i hrišćanske vrednosti u psihijatriji čine osnovu ove važne rasprave. Vladeta Jerotić se osvrće i na istorijske figure, kao što je Sveti Sava, istražujući aktuelna pitanja religioznosti u savremenom društvu. Verujem, ne verujem, ne znam poziva čitaoca na dublje razmatranje svojih verovanja i uloge duhovnosti u svakodnevnom životu.

Ako ne postanemo bolji, postaćemo gori

„Ako ne postanemo bolji, postaćemo gori“ Vladete Jerotića je duboko promišljanje o čovekovoj unutrašnjoj prirodi, samootkrivanju i procesu zrelosti kroz prizmu psihoterapije, psihologije, religije i filozofije. Vladeta Jerotić istražuje kompleksne teme kao što su strah od odbacivanja, odnosi sa drugima, potraga za smislom i duhovni aspekti života. U ovoj knjizi Jerotić postavlja važna pitanja o autoritetu, svesti, zabludama i granicama u životu i psihoterapiji, dok se takođe dotiče pitanja savremenog društva, uključujući odnos religije i psihologije. „Ako ne postanemo bolji, postaćemo gori“ poziva čitaoca na dublje promišljanje o sebi i svetu oko sebe, naglašavajući značaj hrabrosti i individualnog mišljenja.

Knjige Vladete Jerotića „Verujem, ne verujem, ne znam“ (po ceni od 1500 dinara) i „Ako ne postanemo bolji, postaćemo gori“ (po ceni od 1650 dinara) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:




    SHOP

    Emocionalna iscrpljenost

    By BGonline / 11/10/2024 / 0 Comments

    Četiri ubice partnerskog odnosa

    By BGonline / 13/10/2024 / 0 Comments

    Deca ne postaju samostalna dok mama ne uguši perfekcionistu u sebi

    By BGonline / 25/09/2024 / 0 Comments

    Šta da radimo kad se čini da nas život sabotira?

    By BGonline / 30/09/2024 / 0 Comments

    To što ne vidite rešenje ne znači da ono ne postoji

    By BGonline / 15/10/2024 / 0 Comments
    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Šta je gordost? Želja da kontrolišemo svoju sudbinu, da upravljamo…

    You cannot copy content of this page