BG online

Lični razvoj

Zašto privlačimo osobe koje nam nanose bol?

Zalečite svoje rane, vratite se sebi

Naše rane nas sputavaju da budemo ono što zaista jesmo., stvaraju nam blokadu što na kraju izaziva bolest –kaže terapeutkinja Liza Burbo koja je tokom svog dugogodišnjeg rada pomogla mnogim ljudima da uvedu konkretne promene u svoje živote, da žive bolje i kvalitetnije. “Slušaj svoje telo” je najveća škola ličnog razvoja u Kvebeku, a Liza je svoje radionice vodila u preko 20 zemalja i na 10 jezika.
Ova popularna autorka je u knjizi “Povratak sebi-otkrijte svoje pravo ja” između ostalog navela da svaki tip ličnosti privlači određene blokade i bolesti u skladu sa svojim stavom, pa će tako povučene osobe često patiti od dijareje ili aritmije. Ona kaže da odbačenost zadaje toliki bol da “je normalno što povučene osobe mrze roditelja istog pola, onog kojeg smatraju krivim za to što su u detinjstvu patili”.
-Odbačenost je veoma snažna rana- istakla je terapeutkinja Liza Burbo ukazujući na to da svi problemi, fizički, emocionalni ili mentalni potiču od pet bolnih rana koje smo tokom života na različite načine zadobili. Ona u knjizi “Povratak sebi” slikovito opisuje situacije poput odbacivanja, napuštanja, poniženja, izdaje i nepravde koje svima mogu da se dogode.
Po ranama koje nose, podelila je Liza Burbo ličnosti, detaljno ih opisala i dala predloge kako da se svaka od njih sa svojim problemom izbori.
Informacije iz ove knjige pomoći će vam da naučite da prepoznate stvarni uzrok određenog problema u sopstvenom životu i da ga samim tim lakše rešite i prevaziđete. Bolje ćete razumeti i sebe i druge.
-Svrha svake od naših rana je da nas podseti da nam drugi nanose patnju zbog toga što to sami činimo sebi ili dugima. Nismo spremni da oprostimo sebi i drugima to što nam je naneta bol. Teško je oprostiti jer često nismo ni svesni šta sve sebi zameramo.  Što je dublja naša rana odbačenosti to je veća mogućnost odbacivanja sebe i drugih, situacija i planova. Zameramo drugima sve ono što i sami radimo, a ne želimo da vidimo da je tako. Zato i privlačimo osobe koje nam pokazuju da ono što činimo drugima zapravo činimo sebi-zaključila je Liza Burbo.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
U naučnoj literaturi je mnogo dokaza da se kod depresivnih…

You cannot copy content of this page