fbpx

BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Zašto volim Italiju… (Željko Vasić)

Bajkovito i sa stilom

Po prirodi je nestrpljiv, ali je ipak izdržao brojna čekanja u dugačkim redovima sa svojim klincima i suprugom tokom njihove velike avanture u Gardalandu gde su se našli u zagrljaju belog medveda, ali i u nemilosti super-brzog rolerkostera.
Gardaland je jedan od najvećih zabavnih parkova u Evropi (nalazi se pored jezera Lado di Garda) i atrakcija podjednako uzbudljiva kako odraslima, tako i deci. Leto je najbolje vreme za obilazak ovakvih mesta, a Željko Vasić je sa svojom porodicom u Gardalandu, Muvilendu, Veroni i Veneciji proveo nekoliko nezaboravnih avgustovskih dana.
-Mnogo volim Italiju i već je postalo tradicionalno da sa suprugom ili sa celom porodicom idem nekoliko puta godišnje u ovu zemlju na kraći odmor. Za mene je Italija prelepa, sa svim onim divnim pejzažima, ambijentom, hranom… Tamo mi je sve potaman, počevši od najbanalnijih stvari i toga da je tamo svuda čisto ili da trošne kuće izgledaju bajkovito i sa stilom. Svako naše selo bi moglo da izgleda prelepo kad bi čovek sa sobom raščistio i kad nemanje novca ne bi bio izgovor. Moj deda je često govorio da ne razume one koji hodaju prljavi iako su siromašni. I on je nekad kao mladić bio jako siromašan, ali nikad nije hodao ni štrokav ni prljav. To je stvar kulture i načina života. Od Italijana to možemo da naučimo. Sve je kod njih kao u bajci- priča Željko Vasić.
Sa suprugom i decom Željko je proveo nekoliko dana u obilasku Gardalanda, Movielanda, Verone i Venecije. Tokom boravka u zabavnom parku, bili su smešteni u nesvakidašnjem hotelu.
-Odseli smo “na severnom polu”, odnosno u hotelskoj sobi Gardalanda koja je izgledala kao iglo, što je klince posebno oduševljilo. Ceo hotel u Gardalandu je napravljen u tom duhu i veoma je interesantan. Neko je dobio sobu sa prizorima divljeg zapada, neko se našao u društvu Aladina, a mi smo imali belog medveda- kaže Željko kroz osmeh i dodaje da ga ovo putovanje ipak nije vratilo u detinjstvo iako je tih dana isprobao brojne atrakcije najvećeg zabavnog parka u ovom delu Evrope.
-Vratio sam se kući sav “polomljen i iskrivljen”, sa upalom mišića od vožnji mini rolerkosterima. Deca nisu smela da idu na velike, a nisam smeo ni ja 🙂 . Mamut je rolerkoster koji deluje naivno, ali to svakako nije. Isprobali smo brojne vodene atrakcije, a u Muvilendu smo se vozili mega brzim gumenim čamcem. Bili smo čak i poprskani da nam malo “ohlade glavu”. Za ulazak u rolerkoster ili u neku od atrakcija smo čekali i po sat vremena da bismo se vozili po 3 minuta što je bilo naporno.
Ovo putovanje Vasići su završili boravkom u Veneciji gde su mnogo šetali, uživali u nestvarnoj atmosferi ovog malog grada, ali i u nesvakidašnjem sladoledu napravljenom po specijalnom receptu.

B.Gajić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
PISANJE JE POROK KOJI ME LEČI (BOGDAN STEVANOVIĆ BLOGDAN) „Obloge…