BG online

ZDRAVLJE

Zašto se sve što pojedete „lepi“ za vas?

Dijeta za ubrzani metabolizam

Ne krivite čokoladu, rođendansku tortu ili keks za svoj usporen metabolizam, kaže nutricionista Hejli Pomroj, autorka knjige „Dijeta za ubrzani metabolizam“ koja je uspešno „istopila“ svoje klijente među kojima su i holivudske zvezde. Hejli napominje da ljudi sa brzim metabolizmom mogu sebi s vremena da priušte deserte bez griže savesti, ali oni kojima metabolizam ne funkcioniše na taj način već imaju problem.

Prazne kalorije i prazna obećanja

„Kad to radimo sa usporenim metabolizmom oni se lepe na nas kao i sve drugo što jedemo. Ako na sve to dodate osećaj krivice povećaćete stres koji će podici oslobađanje hormona za čuvanje masti i učiniće situaciju još gorom- objašnjava u knjizi Hejli Pomroj i otkriva da svojim klijentima kaže da ako žele da pojedu desert to urade sa užitkom i bez stresa, a ako ne mogu tako da se postave bolje je da ga preskoče.
„Prazne kalorije stvaraju prazna obećanja. One ništa ne znače vašem metabolizmu. Za razliku od njih, kalorije pune hranljivih materija ga oživljavaju i ponovo pokreću. Ne brinite o kalorijama već se umesto toga pozabavite sadržajem onoga što izaberete da pojedete.“- piše autorka knjige „Dijeta za ubrzani metabolizam“ (izgubite 9 kg za 28 dana) u kojoj je objasnila kakofunkcioniše metabolizam, ispisala plan ishrane, recepte i još mnogo korisnih infomracija. Posvetila je veliku pažu i psihološkom aspektu viška kilograma:
„Sprijateljii se sa hranom je važan preduslov da biste popravili metabolizam.“

Pokrenite metabolizam

Kad god unesemo hranu u sebe u telu se dešava niz biohemijskih reakcija. Nutricionista i wellness konsultant Hejli Pomroj kaže da telo tad odreaguje na već naučen način, čak i odmah nakon pogleda na hranu, dok se osobe koje su hronično na dijeti separatišu od hrane.
„Bez hrane vam nema života, a bez zdrave hrane je apsolutno nemoguće imati zdrav život“- jedna je od poruka autorke knjige „Dijeta za ubrzan metabolizam“ koja predstavlja medicinski dokazan metod za korišćenje hrane kao leka u svrhu borbe protiv gojaznosti, leka za hronične bolesti i isceljenje metabolizma. Njen plan ishrane čine 3 obroka i 2 užine i unosi psihološke promene koje čine da se dodatno pokrene metabolizam.

Knjigu „Dijeta za ubrzan metabolizam“ po ceni od 1150 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Oslobodite se zabrinutosti

  By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

  Knjige o ličnom razvoju, anksioznosti, psihologiji, depresiji…

  By BGonline / 03/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Za ovaj namaz koji u sebi ne sadrži emulgatore i…

  You cannot copy content of this page