fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Zašto ne mogu da smršam?

Tajna mršavljenja nije u hrani, već u odnosima

Niko ne mora da vas podseća na to koliko ste puta do sad pokušali da smršate. Čak se i ne može reći da se niste trudili, ali rezultati su bili kratkotrajni. Isto nasilje prema sebi koje biste ispoljili u trenutku kad se prejedete, ispoljavali ste i kad biste „ispadali iz vagona“… Nisi dobar/dobra, Ti si promašaj, Slab/Slaba si, Mrzim te. Hajde da jedemo….Sve su to destruktivne poruke koje u tim situacijama sebi upućujemo.
Autorka bestselera „Kurs mršavljenja“ Merijen Vilijamson u kojoj čitaoce vodi na putovanje u kojem će naučiti kako da promene odnos sa sobom i svojim telom, kao i kako da krenu od straha ka ljubavi, kaže da ako niste spremni da odbacite način razmišljanja koji je zaslužan za stvaranje viška kilograma i koji vam ne dozvoljava da ih se oslobodite, biće uzaludna sva nastojanja da se lišite prekomerne težine.
Šta se dešava kada s ljubavlju pristupite mršavljenju? Merijen kaže da tad iz početka učite kako da se hranite, isto kao što žrtva moždanog udara ponovo uči da govori i hoda.
Merijen Vilijamson kaže da osoba koja se prejeda nema problem sa hranom već sa odnosima.
-Na neki način svojom težinom daje do znanja da je nedostupna. Pošto ima osećaj da se izdvaja od drugih, podiže zid, a onda je taj zid još više izdvaja. Odvojenost prerasta u tamu i to ne samo kad je reč o telu, već i u drugim vidovima života- objašnjava Merijen u knjizi „Kurs mršavljenja“. Nema svrhe da pokušate da smršate dok ne poželite da se zblizite s ljudima. Dok se to ne dogodi podsvesna potreba da podignete zid biće jača od bilo koje dijete.

Jedete li krišom?

Ako jedete krišom skloni ste raznim ludorijama, od toga da jedete sve što vam dođe pod ruku, do stajanja pred frižiderom i jela u sred noći, kaže Merijen Vilijamson i napominje da mračni znak koji predstavlja tajno prejedanje mora biti zaključan, a zatim srušen do temelja.
U knjizi „Kurs mršavljenja“ Merijen Vilijamson predstavlja 21 duhovnu lekciju o tome kako da trajno izgubite višak kilograma i kako da odbacite način razmišljanja koji vam je doneo sve te kilograme.

Knjigu “Kurs mršavljenja” po ceni od 935 din. + troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice: 

Kurs mršavljenja

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Prema Adamu Grantu ljudi se dele u tri kategorije: Davaoce,…
error: