fbpx

BG online

Lični razvoj

Zašto i kako sebe sabotiramo u ljubavi?

Problem u vezi počinje iz glave

Zašto sabotiramo sebe u ljubavi i šta možemo da učinimo povodom toga- tema je kojom se dr Petra Bok, jedan od najuticajnijih koučeva u Nemačkoj detaljno bavi u svojoj knjizi „Mindfuck ljubav“. Ona tvrdi da problemi u vezama počinju iz glave.
Da li su vam poznate rečenice: „Svaki put naletim na pogrešnog“ i „Bolje je kad sam sam“. Iza njih se krije mindfuck, odnosno obrasci razmišljanja koji sabotiraju naš lični razvoj i istovremeno nas sputavaju.

Problemi u vezi

Mindfuck ljubav je revolucionarni savetnik namenjen onima koji žele da dublje razumeju i iz korena promene svakodnevne izazove i probleme u ljubavi i vezi.
Na koji način i sami doprinosimo tome da neke stvari krenu naopako u vezi?
Dr Petra Bok kaže da najveću prepreku predstavljaju obrasci razmišljanja kojima sabotiramo sami sebe i svoju ljubav. Ti obrasci su mindfuck. Oni se često ispreče između nas i našeg ljubavnog života, dovode do nesporazuma, grešaka, svađa, drame. Mindfuck je skup navika u razmišljanju, a ne psihičko oboljenje- napominje dr Petra Bok.

Šta posle prve prave ljubavi?

Ko je bio vaša prva ljubav? S kim ste prvi put bili zvanično zajedno? Ko je bio vaš prvi ljubavni partner u životu s kojim ste iskusili telesnu intimu? Sa kim ste prvi put živeli zajedno? Kako ste se osećali u odnosu sa tom osobom? Kako ste doživljavali sebe u tome? Ko ste bili tada za razliku od danas i zašto se sve to okončalo? U čemu je bio problem, šta se dogodilo? Da li ste vi otišli ili taj drugi?- sve su ovo pitanja na koje treba sebi dati odgovor, napominje dr Petra Bok.
„Nakon prve prave ljubavi treba da prođete i kroz dve najvažnije veze koje ste imali u životu. Pri tom nije važno da li ste sa tom osobom zaista bili u vezi ili kakav je to tip veze bio. Trenutno je reč samo o vašim osećanjima i razmišljanjima koja ste o tome imali tada ili ih možda imate i danas. Veoma važno pitanje je koje se teme i problemi iznova i iznova vraćaju, u kojoj tački svaki put postaje teško. Ako je reč o neostvarenoj ljubavi važno je u kojoj ste tački oklevali, niste delali i tako se pobrinuli da to ostane samo maštarija. Kojim argumentima ste opravdali svoje postupke? Kad sve saberete, koji su vaši tipični problemi u ljubavi i vezama?“- navela je dr Petra Bok u knjizi „Mindfuck ljubav“.

Ljubomora

„Ja sam po prirodi ljubomorna- rekla mi je jedna klijentkinja. Svaka moja veza je bila obeležena nepoverenjem i strahom da ću biti izdana i prevarena. Zbog toga su se veze i okončavale. Muškarci koji su je zaista voleli nisu mogli više da izdrže. „Ti stvarno nisi svoja, ta tvoja ljubomora je neizdrživa“, govorili su joj. Pitala sam klijentkinju šta tačno podrazumeva pod izdajom i prevarom. „Vi se šalite sa mnom“, uzvratila je pitanjem. „Izdaja i prevara su baš kao i vernost, reči iz starih vremena“, tvrdila je.
„Mojoj klijentkinji se činilo kristalno jasnim da prevara vodi u ličnu katastrofu. Glavni mindfuck je njoj bio mindfuck katastrofe. Taj strah se temeljio u vrednovanju i pravilima: muškarac koji voli ženu druge žene ne interesuju, a ako ga ipak interesuju druge žene, onda on više ne voli svoju partnerku istinski ili spreman je da je žrtvuje.“- otkrila je dr Bok u svojoj knjizi.

Bespomoćna davljenica

Dr Bok kaže da se u našem glavnom mindfuck-u krije veoma važna i ujedno veoma pogrešna predstava koju imamo o sebi. U slučaju klijentkinje o kojoj je pisala ta predstava je bila ona sama, njeno dostojanstvo kao žene i njena sposobnost da živi i zavisi od ponašanja nekog muškarca.
„To je slika bespomoćne davljenice. Put do naše prave, sasvim jedinstvene ličnosti kao ljubavnika otvara se preko naših omiljenih blokada. Najveće nasilje nad sobom vršimo onim obrascem kojim blokiramo svoj zapravo najveći adut. Kad bismo razvili tu svoju snagu postali bismo osoba kakva u suštini jesmo. Velika avantura našeg pravog „ja“ sastoji se u tome da otkrije adut koji se krije iza mindfuck-a i upita nas kakvi smo mi to zapravo u ljubavi kad ne sabotiramo sebe.“ (dr Petra Bok, Mindfuck ljubav)
Sve što iz ove knjige saznate o fenomenu mindfuck možete direktno da primenite na svoj život. Videćete da ono što vam se čini nepremostivim je u stvari rešivo nakon što problem sagledate u novom svetlu.

Knjigu „Mindfuck ljubav“ možete poručiti po ceni od 890 din.+ troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:MINDFUCK (Zašto sabotiramo sebe i šta možemo da uradimo protiv toga) – Dr Petra Bok

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Peruanska maka za bolji kvalitet života Peruanska Maka je čudesna…
error: