fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Zašto dijete često ne uspevaju?

Tajne hedonističke gladi

Kako ne biti gladan, a istovremeno uživati u hrani, jedno je od pitanja na koje bi mnogi želeli da dobiju pouzdan odgovor i konačno se oslobode pritisaka i razmišljanja o tome da li su preterali, dobro izabrali, da li će se nakon porcije omiljenog jela dugo kajati…„Slatke priče“ psihologa Slađane Jelić je edukativna, ali i vrlo zabavna knjiga u kojoj otkriva psihološku i biološku suštinu gladi i uživanja u hrani, dajući smernice kako istovremeno postići sitost, zdravlje i zadovoljstvo.

Glad, prejedanje, uživanje u hrani…

Naučna utemeljenost najvažnija je odlika ove knjige, a ono što je čini „slatkom“ jeste duhovit način na koji su predstavljena savremena znanja iz psihologije i medicine. Pisana je jasnim jezikom vrsnog psihologa, u uzbudljivom ritmu raspričanog pripovedača. „Slatke priče“ iznenađuju najnovijim otkrićima o nezaustavljivoj gladi, prejedanju, uživanju u hrani, magiji slatkiša, daje odgovor na pitanje zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, da li je šećer zlo našeg doba, šta su hormoni sreće, kako to da višak hrane znači i višak gladi?
Odgovarajući na pitanja koja nas svakodnevno okupiraju „Slatke priče“ iz više perspektiva sagledavaju fenomen hedonističke gladi i pomažu da razvijemo kulturu ishrane i time unapredimo odnos prema životu uopšte.
Autorka “Slatkih priča” Slađana Jelić je završila studije psihologije na Filozofskom fakultetu i poslediplomske magistarske studije neuropsihologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.Radi dvadeset godina kao klinički psiholog u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

 

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Svoje snove sanjam najbolje "...Umetnost skida s duše prašinu svakodnevice"…
error: