fbpx

BG online

Roditeljstvo

Zabavni svet geometrije za predškolce

UČENJE KROZ IGRU

Knjige iz edicije „Zabavni svet geometrije“ osvojile su na Frankfurtskom sajmu knjiga (2017) nagradu Najbolji evropski udžbenik, namenjene predškolcima (Igramo se linijama, Igramo se oblicima i Slagalice), autorki Milene Radovanović, Milje Radovanović i Mirjane Radovanović, sa ilustracijama Borisa Kuzmanovića.
-Ove tri knjige iz edicije „Zabavni svet geometrije“ nastale su kao rezultat dugogodišnjeg rada s decom. Izuzetno je važno u što ranijem uzrastu uvesti pojedine geometrijske pojmove i pri tome sačuvati dečju potrebu za igrom i druženjem. Geometrija je svuda oko nas – deca u svojoj okolini rano počinju da uočavaju trouglove, kvadrate, linije i da ih potom crtaju. Materijal za ovu ediciju brižljivo je pripreman i gotovo svaki zadatak proveravan je u radu s predškolcima. Trudile smo se da instrukcije u svakom zadatku budu jednostavne i kratke kako bi ih deca, uz pomoć vaspitača i roditelja mogla lako razumeti. Iako su knjige namenjene deci u uzrastu od pet do sedam godina, treba imati na umu da među decom postoje individualne razlike u razvojnim karakteristikama, pa ne sme obeshrabriti to što će neki zadaci nekom detetu možda biti teški. Ne treba insistirati na njihovom rešavanju i videćete koliko će biti uzbudljivo kad u nekom sledećem pokušaju dete bude bilo uspešnije- kažu nagrađene autorke ovih knjiga i napominju da deca u uzrastu kojem su knjige namenjene brzo napreduju u učenju, da zadatke treba da rešavaju polako, bez teškoća i pritisaka.
Ove knjige su nastale sa idejom da se sa geometrijskim sadržajima deca upoznaju u što ranijem uzrastu. S jedne strane, one predstavljaju dobru pripremu za školu, dok, s druge, pomažu u razvijanju veština koje doprinose razumevanju prostora i prostornih odnosa, kao i prostornoj orijentaciji (što jeste deo životnih veština).

Knjige „Igramo se linijama“, „Igramo se oblicima“ i „Slagalice“ po ceni od 890 dinara (cena za jednu knjigu) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice
   

   

  SHOP

  Zen bašta

  By / 06/03/2023 / 0 Comments

  Ono što o sebi mislimo postaje naša istina

  By / 01/03/2023 / 0 Comments

  Promenite misli- izgubite kilograme

  By / 15/03/2023 / 0 Comments

  Zašto je važan digitalni detoks?

  By / 11/03/2023 / 0 Comments

  Izazovi roditeljstva u periodu od 6. do 11. godine

  By / 08/03/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Mogu li politika i religija podeliti dobre ljude? Studija „Psihologija…