BG online

ZDRAVLJE

Za svaku bolest izrasla je neka biljka

Živimo u vremenu u kojem se veliki deo čovečanstva udaljio od prirode, izložen riziku da oboli zbog svog pogrešnog stava prema životu. Ponovo bi trebalo da nađemo put do lekovitih biljaka koje postoje od davnina, a u knjizi „Zdravlje iz Božije apoteke“, čuvena travarka Marija Treben ispisala je brojne savete, recepte i prikaze lekovitog bilja i lečenja bolesti uz pomoć prirode.

Saveti i iskustva u lečenju lekovitim biljkama

Za svaku bolest izrasla je neka biljka (Paroh Knajp-sveštenik, lekar prirodnjak, zagovornik lečenja na prirodan način), a o ovoj tvrdnji postoje brojni zapisi, pa tako svako može da doprinese svom zdravlju ako koristi biljke i trave iz Božije apoteke u vidu čaja, ekstrakta za utrljavanje ili za tople obloge, kao dodatak vodi za kupanje…
„Ako se odlučite da koristite lekovite biljke, valjalo bi da počnete sa onima koje pročišćavaju krv, kao što su sremuš, kopriva, veronika, maslačak i bokvica. Ovakve kure, primenjene tačno po uputstvu, nikad ne mogu da naškode. Ako vam ne pomognu i ne donesu olakšanje ili je njihovo dejstvo slabo, moguće je da u području gde stanujete ili radite postoje geopatske zone. U vezi sa ovim trebalo bi da konsultujete iskusnog radiestezistu kako bi vam našao mesta na kojima nema zračenja.“, piše Marija Treben u svojoj knjizi „Zdravlje iz Božije apoteke“ (saveti i iskustva u lečenju lekovitim biljkama) i dodaje da je kod ozbiljnog oboljenja, groznice ili drugih nedvosmislenih simptoma bolesti, neophodno ipak, blagovremeno potražiti lekara koji će postaviti dijagnozu i kojeg ćete upitati za savet. Takođe se podrazumeva da lekaru treba prepustiti praćenje toka teške bolesti i savesnu kontrolu procesa ozdravljenja.

Od čajeva do kupki

U knjizi „Zdravlje iz Božije apoteke“ Marija Treben je između ostalog pisala i o skupljanju, sušenju lekovitih biljaka, pripremanju čajeva, obloga, masti, ulja, kupki od lekovitog bilja, sa detaljnim receptima. Dat je opis 32 lekovite biljke iz Božije apoteke i njihova primena za različita oboljenja. Marija Treben Kao jedan od najistaknutijih pionira u lečenju lekovitim biljem je obezbedila svoje mesto u istoriji. Mnogi su je obožavali kao sveticu, a u stvarnosti je bila žena koja je ceo svoj život posvetila lekovitim biljkama i nastojala da svoja iskustva prenese što većem broju ljudi. Knjige koje je napisala nikad nisu prestale da budu aktuelne, a knjiga “Zdravlje iz Božje apoteke” prevedena je na 21 svetski jezik i prodata u više od 8 miliona primeraka.

Knjigu “Zdravlje iz Božije apoteke” možete poručiti po ceni od 1850 dinara + troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Osmominutni vatromet i laserski šou Nekoliko hiljada ljudi na Sava…

  You cannot copy content of this page