BG online

ZDRAVLJE

Kako smršati bez dijete?

NOVI POGLED NA ZDRAVLJE

Dobro varenje počinje s tim koliko dobro izlazite na kraj sa životom, tvrde autori jednog od svetskih bestselera „Volite sebe do savršenog zdravlja“. Kad se plašite života ili mu jednostavno ne verujete recite svom telu koliko ga volite, jedite razborito i prestanite da radite više stvari istovremeno- savetuju Lujza Hej, autorka svetskog bestselera “Moć je u vama” s više od 50 miliona prodatih knjiga širom sveta, Aleja Kadro osnivač Centra za optimalni život i rehabilitaciju u kojem koristi jogu, pilates, meditaciju i zdravu ishranu i Heder Dejn je sertifikovani trener čija je specijalnost rešavanje hroničnih zdravstvenih problema, zavisnosti i neuravnoteženih životnih stilova. Njihovo učenje kaže da treba biti blag i dobar prema sebi, više voleti sebe i naučiti kako se osećati bezbedno. Preporuka je prekidanje kontakta s nasilnim medijima i svim onim sadržajima koji podstiču negativne misli.
-Provodite što više vremena s prijateljima koji podržavaju promene koje uvodite u svoj život, verujte da će život brinuti o vama, imajte na umu da ste odgovorni samo zasebe, zamolite život za pomoć, vodite dnevnik zahvalnosti, hranite se ljubavlju umesto patnjom, preusmerite se od patnje ka jednostavnosti- smernice su ovih uglednih učitelja zdravog života.

Kako do vitke linije i prirodnog mršavljenja?

Telo gladno prave, neprerađene hrane može da mnogo pati, pre svega  usled žudnje za hranom koja mu je suštinski potrebna, a svaka patnja vodi u prejedanje- konstatuju autori knjige „Volite sebe do savršenog zdravlja“. Oni su istovremeno i protivnici dijeta i izgadnjivanja i kažu da lišavanje od hrane tokom rigoroznih dijea može da slomi snagu volje svake osobe i odvede je u sledeći začarani krug.
Prvi korak ka vitkoj liniji i preduslov je da volite i privatite sebe i svoje telo baš takvo kakvo je- kažu Lujza Hej i njeni saradnici u ovom projektu. Drugi važan korak po njihovom mišljenju je da jedemo hranu koja je telu zaista potrebna da bi pravilno funkcionisalo.
-Odlučivanje o zdravlju je kombinacija slušanja svog tela i biranja prave, neprerađene hrane koja zadovoljava njegove potrebe. Kad brojite kalorije i sledite pravila vi slušate druge, a ne svoje telo. Brojanje kalorija i merenje hrane može da vas dovede u začarani krug osuđivanja sebe, ako pojedete više nego je trebalo da jedete.
U kineskoj medicini jedan od ključnih koncepata u varenju i zdravoj tezini je „či“ (energija). Autori ove knjige podsećaju na to i dodaju da  kod nekih žena postoji dobar razlog za dužim vremenom mršavljenja jer im telo čuva „či“ za bolje zdravlje na duge staze.

Priče, saveti, recepti

Telo čoveka je misteriozno i čudesno. Kad ga volite i donosite odluke pune ljubavi ono vam odgovara u roku koji mu je potreban da stvori održivo, trajno zdravlje i prirodno vitko telo- piše u knjizi „Voite sebe do savršenog zdravlja“.
-Nikad ne koristite svoje telo kao žižu mržnje prema sebi. Gledajte sebe s ljubavlju. Teorija koju je oduvek promovisala Lujza Hej kaže da gojaznost predstavlja potrebu za zastitom, zaštitom od patnje, uvreda, kritike, zlostavljanja, seksualnosti i života uopšte. Ona je i sama govorila da uvek dobije nekoliko kilograma kad se oseća nesigurno i nelagodno, kao i da su sa patnjom uvek odlazili i ti kilogrami.
Knjiga „Volite sebe do savršenog zdravlja“ otkriva brojne vežbe, priče klijenata, analize različitih uzroka gojaznosti, otkriva kako da podignete na viši nivo svoje zdravlje, raspoloženje i energiju. U knjizi su objavljeni i brojni recepti ukusne i zdrave hrane, afirmacije, vežbe, iskustva klijenata koji su uspešno prebrodili bolesti i probleme, predlozi kako da steknete novi pogled na zdravlje…

Knjigu „Volite sebe do savršenog zdravlja“ po ceni od 1540 dinara + PTT troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
Isporuka na teritoriji Srbije© by BGonline. All rights reserved
KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
 U slavu vina, ljubavi i 25 godina benda Februarski  koncerti…