BG online

ZDRAVLJE

Zašto je potrebno piti 2-3 litre vode dnevno?

Najzdravije piće na svetu- leči, pročišćava, podmlađuje, daje energiju…

vodaNašem telu je potrebna voda, i to mnogo vode. Videćete kako ćete divno i sveže izgledati i kako ćete se osećati iznutra ukoliko dnevno popijete 2 do 3 litre vode. Objašnjenje za to možemo da vidimo svuda oko nas. Kad perete sudove, da li koristite malo vode? Jednom čašom vode teško je oprati celo telo. Potrebno vam je bar 2 litra – pun rezervoar za dobro funkcionisanje. Pijte vodu tokom celog dana. Neki pokušaju da ujutru popiju sve, ali telo stalno mora da se ispira, celog dana. Kafa, čaj, mleko i sok nisu isto što i voda, jer moraju da prođu proces varenja. Oni ne funkcionišu kao voda jer voda ispira. Zato ih ne možemo uračunati u one 2 litre.Organizam bez dovoljno vode pogodan je za sve vrste bolesti, a ljudi piju uglavnom onoliko koliko je potrebno za preživljavanje. Posledica toga je nepotrebno izlaganje mozga stresu, a zatim i organa koji se bave prečišćavanjem organizma.
Kada čoveku nedostaje vode, telo je dehidrirano i mora da se bori sa „sušom“ i onda, kako kažu naučnici, proizvodi histamin. Histamin zatim proizvodi supstance koje proizvode bol i ako neko ima hronične bolove, kao što su bolovi u krstima ili bol poput čira, bol reumatoidnog artritisa, srčani bol, to su često i simptomi žeđi.
Čašom popijene vode tuširamo organizam iznutra. Voda ispira želudac i druge organe i priprema ih za rad. Uz prvu jutarnju čašu vode možete iscediti i limun, koji je idealan za pročišćavanje i stimulisanje rada bubrega, a svaku sledeću popijte razmišljajuči o tome koliko dobrog činite za sebe i svoje zdravlje.

02.04.2014

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
"Često ne verujemo u sebe, ali kad spoznamo svoje mogućnosti,…

You cannot copy content of this page