Predstavljamo vam jedan od recepata koje možete naći u knjizi Danijele Pantić Conić “Vodič za vegane”.
VOĆNI PUDING U ČAŠI
Sastojci:
· 1 šolja sirovog indijskog oraha
· ½ šolje kokosovog mleka
· 1 kašika javorovog ili agavinog sirupa
· malo vanile (komadić štapića ili nekoliko kapi)
· šaka smrznutog crvenog voća (jagode ili maline)
· 5 svežih urmi bez koštica
Priprema:
Indijski orah potopite u vodu preko noći ili 2 sata pre pripreme pudinga. Operite ga i ocedite od vode. Sve sastojke osim crvenog voća sipajte u blender i dobro umutite. Ako je potrebno, dodajte još malo biljnog mleka. Kada ste dobro umutili puding, 2/3 sipajte u čaše, a 1/3 ostavite u posudi i dodajte crveno voće. Dobro umutite i servirajte u čašama koje ste pre toga držali u frižideru 60 minuta. Sipajte prvo beli krem, zatim preko njega krem od crvenog voća.
Knjigu „Vodič za vegane“ po ceni od 1980 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
© by BGonline. All rights reserved
