Živa biljna hrana je najbolje gorivo za organizam- tvrdi Maja Volk i kaže da je ishrana ovim namirnicama najbolji put ka dobrom zdravlju.
Živa hrana je najbolje gorivo za organizam
Kad u vašem organizmu ništa ne truli, onda se ni vi ne osećate trulo- kaže Maja Volk. -Ne postoji, bar koliko je meni poznato lek koji se pravi od mesa, ali se gotovo svi lekovi prave od biljaka. Neretko se moderni ljudi tome podsmevaju veličajući čarobne pilule za lilule. Ali istina je da najveći i najmasovniji ubica čovečanstva nisu ni ratovi ni prirodne katastrofe, ni saobraćajne nesreće i da sve zajedno nije ni prineti efikasnosti najvećeg ubice ljudi koji se zove holesterol. Nijedna biljka ne izaziva holesterol.
Podmazivanje organa
Biljke su jedine koje mogu da pretvaraju sunčevu energiju u materiju i kad jedete žive biljke dobijate u njima akumuliranu sunčevu energiju- dodaje Maja Volk.
-I to ćete ovom ishranom odmah osetiti: nestaju podočnjaci, umor, koža je blistava i bez bubuljica, nema više tvrdih peta, grubih laktova, celulita, vena, podiže se imunitet…
U živu hranu spadaju voće, povrće, semenke, klice, hladno ceđena ulja, hrana bez soli (presna hrana ima svoju so koju gubi kuvanjem), ceđena devičanska ulja koja se rastvaraju u vodi i limunu.
-Takva ulja se ne lepe za creva, a podmazuju organe tako da zaista sve u telu radi „kao podmazano“. Nema znoja, nema mirisa, kiseline, a onda vam sepromene i misli- nema vise onih kiselih i ljutih- kaže Maja Volk. -Mi smo jedini oblik života na zemlji koji termički obrađuje svoju hranu i jedini koji je toliko bolestan.
Sve što nam treba je u prirodi
Šećerna bolest se pojavila kad smo s meda prešli na prerađeni šećer- kaže Maja i dodaje da životinje nemaju osteoporozu niti probleme sa kalcijumom.
-Mi smo jedini sisari koji kad prestanu da sisaju majčino mleko prelaze na kravlje i to do kraja života. Kalcijuma ima svuda, u svakom zelenom listu, u žitaricama, voću, povrću i semenkama. Kravlje mleko je sačinjeno i namenjeno teletu, koje za godinu dana treba da dobije sto kilograma, kopita i rogove. Zato je to mleko puno masnoće, i što je još gore – puno kazeina, materije od koje se prave tutkalo i lepak. Za 90 % otrova koje unosimo u organizam je zaslužno meso, dok 10 % potiče od voća i povrća.
U knjizi “Kako sam osvojila trajno zdravlje” Maja Volk je opisala svoj put od razboljevanja do osvajanja zdravlja, ali i podelila sa čitaocima mnogo recepata za raznovrsna jela sirove hrane- od sirovih pljeskavica, preliva, soseva, poslastica, čorbi…
Knjige Maje Volk “Kako sam osvojila trajno zdravlje” (cena 1650 dinara) i “Kako se voli život” (cena 1950 dinara) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: