fbpx

BG online

Roditeljstvo

Uticaj ishrane na hiperaktivnost dece i poremećaj ponašanja

Šećer, gluten, mleko, prehrambene boje i fosfati loše su ocenjeni od strane nauke koja kaže da nikako nisu preporučljive u ishrani dece jer po rečima Izabel Fijioza, autorke knjige „Dete me izaziva“ ovi sastojci doprinose hiperaktivnosti dece i poremećaju pažnje što su sve češći simptomi među najmlađima.

Badem umesto mleka

Ova autorka i pedagog čije su knjige prevedene na 19 jezika kaže da 83% hiperaktivnih dečaka i 87% hiperaktivnih devojčica menjaju na bolje svoje ponašanje nakon ishrane bez fosfata koji negativno utiču ponašanje i pažnju, baš kao i brojni aditivi. Ona napominje da so pojačava pritisak u krvnim sudovima i da dete između 7 i 10 godina ne bi trebalo da unese više od 5g soli dnevno.
Mleko pored fosfata sadrži šećer i protein kazein, pa Izabel Fijoza naglašava da agresivnost i nedostatak pažnje imaju veze i sa konzumiranjem mleka.
“Kalcijuma ima mnogo više u šaci badema nego u šolji mleka!”-kaže Izabel i dodaje da se multivitaminski suplementi ne preporučuju deci od 6 do 12 godina koja pate od ADHD sindroma.

Srećna svakodnevica

U knjizi “Dete me izaziva” ova ugledna autorka je otkrila oprobane metode koje mogu pomoći detetu sa ADHD sindromom, jelovnik koji ne podstiče agresiju, fizičke vežbe koje podstiču razvoj mozga… Pisala je i o lošim stranama kažnjavanja, efikasnom pristupu vaspitanju deteta zasnovanom na neuronaučnim otkrićima što doprinosi tome da život sa detetom od 6 do 11 godina postane srećna svakodnevica.

Knjigu “Dete me izaziva” po ceni od 699 din.+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Imate li istu viziju savršene porodice? Moj san o savršenoj…
  error: