BG online

Roditeljstvo

Uputstvo za rukovanje tinejdžerima

Upoznajte bolje svog tinejdžera uz Hejnsov priručnik –Tinejdžeri u kojem ćete između ostalog naći informacije o troškovima održavanja, isterivanju iz vinkla, paljenje, potrošnja goriva, uputstvo za rukovanje i održavanje.
Ovaj priručnik opisuje rasklapanje i ponovno sklapanje, a modeli opisani u ovom priručniku su: nadobudni pametnjaković, hormonski poremećeno, zaljubljeno tele, zavisnica o Instagramu, vampirica koja mrzi buđenje, obožavalac kretenske muzike, namrgođeni ćutljivac, borac protiv roditeljske nepravde. i mnogi drugi.
Vaš tinejdžer je kao svaki drugi tinejdžer – ili je prilično grozan ili je potpuno grozan, od 13 godina i 0 dana pa do 19 godina i 364 dana- kaže autor Boris Starling gde objašnjava između ostalog i kako možete da uštedite novac.
“Poslednji ljudi koji su štedeli novac na tinejdžerima živeli su u XIX veku, pošto su ih često slali u odžačare (ili na njivu). Vi i vaš kućni budžet ćete uskoro shvatiti da je to bilo zlatno doba u podizanju dece.”

Kako da rešite praktične probleme?

U odnosu sa tinejdžerima mnogo toga može predstavljati problem – pre svega: (a) ponašanje samog tinejdžera i (b) ponašanje njegovog društva. Pošto su zakoni o zaštiti dece takvi kakvi su, od jednostavnog rešavanja tih problema verovatno nema ništa. Zato će se u problemima naći vaši živci i vaš novčanik.

Rekli su o ovoj knjizi:
„Hejnsovi priručnici se fokusiraju na složene sisteme pa ih analiziraju deo po deo. Što bismo, da se ne lažemo, svi mi želeli da uradimo.“ (komentar na Amazonu)
„Primetio sam nekoliko individua koje se brzo udaljavaju sa očigledno nelegalno pribavljenim primercima Hejnsovog priručnika. Rekli su da su roditelji i da su očajni.“
Inspektor Pera Lisica, izveštaj A/738370

Kako iskoristiti tinejdžera

Cilj ovog priručnika jeste da vam pomogne da najbolje “iskoristite” svog tinejdžera. To možete postići na nekoliko načina. Može vam pomoći da otkrijete kakve su intervencije potrebne i da ih sami preduzmete, mada ipak možda odlučite da ih prepustite stručnim licima, kao na primer u đačkom internatu ili popravnom domu.
Ovaj priručnik sadrži ilustracije i opise koji prikazuju funkcionisanje i šemu različitih komponenti. Zahvati su opisani logičnim redosledom, tako da čak i početnik može da ih izvede, što će biti od koristi osobama čiji se mozak pretvorio u kašu zbog nemilosrdnog napora podizanja dece od rođenja do 12 godina i 364 dana.

Spavanje i buđenje

“Buđenje tinejdžera je poput uznemiravanja medveda utonulog u zimski san, samo što medved reaguje razumnije. Tinejdžeri imaju problema s pokretanjem u hladna jutra, topla jutra, kišna jutra, svetla jutra, mračna jutra i u sva jutra onih dana u čijem imenu se nalazi slovo A. Tinejdžerima je potrebno devet sati sna dnevno, ali zbog bioritma teško mogu da zaspu pre jedanaest. Zato će im trebati još sna kad ih budite za školu. To je neusklađenost zahteva biologije i ministarstva prosvete…”-piše u ovom priručniku.

Hejnsov priručnik – Tinejdžeri po ceni od 699 din+troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Naučite da pružite bezuslovnu podršku svom detetu Kakve osobe želite…

  You cannot copy content of this page