fbpx

BG online

Vesti

U planu je izgradnja gondole od Vrnjačke Banje do Goča dužine 7.1 km

U sali hotela „Moskva“ u Beogradu održana je promocija novogodišnjeg broja regionalnog magazina Balkan Travel – Vrnjačka Banja. U prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog i javnog života Srbije, kroz sadržaj ovog luksuznog izdanja, predstavljeni su privredni i turistički potencijali jedne od najprestižnijih turističkih destinacija u Srbiji i regionu, koja je i ove godine oborila sve rekorde u posećenosti.

Boban Đurović

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, koji je bio i domaćin događaja, u pozdravnoj reči najavio je značajne investicione projekte u 2023. godini i u periodu koji sledi.

Prestižan turistički brend

-U poslednjih nekoliko godina trudili smo se i uspeli da zajedno sa investitorima i Banjčanima koji vole naš grad, kao i sa Vladom Republike Srbije, napravimo prestižan turistički brend na Balkanu i da jednu banju, koja je nekad bila sinonim za banjski turizam, ponovo vratimo na tron- rekao je Boban Đurović, prvi čovek opštine Vrnjačka banja.
Dodao je i da će Vrnjačka Banja ove godine postići apsolutni rekord banjskog turizma u Srbiji kada je reč o posećenosti.
-U razvoju Banje otišli smo i dalje, pa smo postali i regionalni centar turizma, što dokazuju pre svega velike investicije u Vrnjačku Banju i veliki broj noćenja. Ove godine očekujemo da ćemo imati oko milion i četiri stotine hiljada noćenja, čime ćemo biti apsolutni rekorderi banjskog turizma u Srbiji i gotovo ujednačeni sa najprestižnijim turističkim centrima naše zemlje. Ponosni smo što je u poslednjih četiri do pet godina uloženo više od 200 miliona evra privatnih investicija u Vrnjačku Banju, što znači da su prirodni potencijali naše opštine prepoznati na pravi način kao mesto koje okuplja brojne investitore.

Gondola dužine 7.1 km

Đurović je najavio planove i investicije za 2023. godinu, od kojih je kao ključnu izdvojio izgradnju gondole koja će biti dugačka 7,1 kilometar na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč. Projekat će, prema njegovim rečima predstavljati krunu svih dosadašnjih ulaganja u Banju.
“Izdvojiću nekoliko investicija koje će obradovati i buduće turiste i nas koji živimo u Vrnjačkoj Banji. Iduća godina će biti godina velikih investicija u Vrnjačkoj Banji. Ključna investicija je gondola na kojoj radovi počinju sredinom 2023.godine u partnerstvu sa porodicom Đoković i sa već poznatim istoimenim brendom Đoković. Banja će dobiti gondolu dužine 7,1 kilometar od centra grada do najvišeg vrha planine Goč. U pitanju je regionalni projekat, koji će predstavljati krunu svih naših ulaganja. Gondola će biti brendirana i nositi ime najpoznatijeg srpskog sportiste Novaka Đokovića, što me posebno raduje- rekao je Đurović.
“Vrnjačka Banja će u 2023. godini dobiti novi tunel koji se gradi ispod Crkvenog brda, kao i multimedijalni prostor koji će oslikavati istorijat Vrnjačke Banje. U partnerstvu sa kompanijom Zepter Banja će dobiti heliodrom koji će biti smešten na vrhu njihovog hotela i na usluzi ne samo njihovim gostima nego i našem gradu. Sledeće godine nastavljamo sa izgradnjom zatvorenog akva parka i to će biti jedan od najvećih projekata u regionu. Cilj nam je da preuzmemo liderstvo, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu i da tako postanemo apsolutno konkurentni najpoznatijim turističkim destinacijama.
-Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, a posebno investitorima koji su prepoznali Vrnjačku Banju, kao i medijima, a posebno magazine Balkan Travel koji je prepoznao Banju kao temu novogodišnjeg izdanja i ovekovečio sve što je lepo u našem gradu” – zaključio je Boban Đurović.
Gde god da krenem u Vrnjačku Banju skrenem
O Vrnjačkoj Banji govorio je i poznati novinar Živorad Žika Nikolić, koji je u Vrnjačkoj Banji započeo svoju novinarsku karijeru.
-Vrnjačku Banju nosim u srcu i gde god krenem u Vrnjačku Banju skrenem. Gimnaziju sam završio tu, počeo sam da se bavim novinarstvom u Vrnjačkoj Banji i danas sa ljudima u Banji imam lep odnos. Radujem se što je Banja poslednjih godina dobila pravi sjaj velike, najlepše banje Srbije- rekao je poznati novinar.

Kraljica srpskog turizma

U petom izdanju časopisa “Balkan travel” na zanimljiv i interesantan način predstavljeno je ono zašto je Vrnjačka Banja posebna i kraljica kontinentalnog turizma, izjavila je Ksenija Konić glavna i odgovorna urednica časopisa “Balkan travel”.
-Na interesantan način smo predstavili sve ono što Vrnjačku Banju tek očekuje u narednom periodu i sve ono što je sinonim za Vrnjačku Banju danas. Čitaoci će kroz naše tekstove saznati zašto je Banja zapravo kraljica srpskog turizma. Sigurna sam da će uživati u upoznavanju ovog turističkog centra e na način kako smo je mi videli i doživeli.
U novom izdanju časopisa kroz reportaže, intervjue i raskošne fotografije, čitaoci se mogu upoznati sa svim onim što Vrnjačka Banja, jedno od najboljih lečilišta u ovom delu Evrope, ima da ponudi.
Promociju je otvorila operska diva Ljubica Vraneš, solista Beogradske opere, a događaj je okupio veliki broj poznatih ličnosti, hotelijere, predstavnike privrednog i javnog života Srbije.

foto: 321 Srbija

 

SHOP

Bračna prevara

By BGonline / 01/01/2023 / 0 Comments

Ljubavna idila sa narcisom ima ograničen rok trajanja

By BGonline / 13/01/2023 / 0 Comments

Zašto srce često greši u ljubavi?

By BGonline / 13/01/2023 / 0 Comments

Detoks tela, uma i emocija

By BGonline / 10/01/2023 / 0 Comments

Šta navodi ljude da se osiguraju novcem, imovinom, prijateljskim vezama, bračnim ugovorima, vezuju decu za sebe?

By BGonline / 01/01/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
“Posni kuvar s pravilima posta“ Onufrija Hilandarca je izvanredna zbirka…