fbpx

BG online

Sajam turizma
Roditeljstvo

Igranje kompjuterskih igrica vodi ka poremećaju ponašanja

Vaspitavanje tinejdžera može biti jedan od najstresnijih poslova koji ste ikad imali. Autorke knjige “Tinejdžeri na dlanu” Džejni Daunšajler i Nila Gru su specijalizovane za razvoj tinejdžera i emocionalnu inteligenciju, a mnogim porodicama su pomogle svojim strategijama uz pomoć kojih su roditelji naučili kako da se smireno i spretno suoče sa svakim problemom, razumeju osećanja svoje dece, poprave komunikaciju, izađu na kraj sa zanemarivanjem obaveza čemu su tinejdzeri skloni, izlivima netrpeljivosti i neadekvatnim ponašanjem.

Moždani saobraćaj

Oprečna su mišljenja o pozitivnom i negativnom uticaju igranja igrica. S jedne strane se tvrdi da deca koja ih igraju imaju bolje reflekse i sposonost opažanja. Ali, autorke knjige “Tinejdžeri na dlanu” kažu da je za razvoj analitičkog potencijala mozga važno da njegovi delovi rade u sprezi.
-Igranje igrica isključuje iz moždanog saobraćaja proces analiziranja, razmatranja i odlučivanja o pravcu delovanja, tako da dete i ne pokušava da obrađuje podatke, niti da uči i pamti ono što radi i igra. Zapostavljene nervne puteve za razmišljanje i upoređivanje naposletku prekriva prašina- upozoravaju Džejni i Nila. -Pokušajte da ublažite uticaj igrica tako što ćete dete uključiti u aktivnosti u kojima mora da se koncentriše, planira,konstruiše, rešava probleme.

Problematične vrednosti

Igranje igrica je usamljenička aktivnost zbog čega mnogi tinejdžeri imaju malo stvarnih prijatelja, napominju ove dve ugledne terapeutkinje.
-Igrice mogu uticati i na spremnost da dete prihvati odgovornost. U svetu sticanja moralnih načela i savesti, igranje igrica je potpuni promašaj jer su u njima uspešniji oni koji varaju. Trudite se da igrate sa decom društvene igre i ne tolerišete ni najmanju prevaru u njoj, ali i ne popuštate vašem tinejdžeru kako biste ga oraspoložili čim je malo utučen.

Knjiga “Tinejdžeri na dlanu” će vam pokazati kako da pomognete svojim tinejdžerima da steknu samopouzdanje, budu srećni i odrastaju bezbedno.Možete je poručiti po ceni od 699 dinara+troškovi dostave telefonom 066/060-820 ili putem porudžbenice:© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Erotski transfer i seks sa klijentima Iako je u savremenoj…
error: