BG online

Hrana & Recepti

Teretana je moj lek za smirenje (Slobodan Stefanović)

Ne, on ne glumi da kuva i može da se pohvali ozbiljnim kulinarskim umećem. Glumac Slobodan Stefanović, prvak Pozorišta na Terazijama je svoje kulinarske veštine usavršavao tokom poslednje tri godine kao voditelj emisija “Mr. Kitchen”(TOP kanal i Nova S) i “Gastro maestro”(TV Doktor) gde je do sad ugostio izuzetne kuvare, ali i javne ličnosti koje uživaju u pripremanju hrane.
-Iako mnogi smatraju da je kuvanje „ženski” posao, muškarci na ovim prostorima itekako kuvaju i to jako dobro rade, ali neki su „ubedili“ žene da je to ipak njihov posao jer ih mrzi da to rade. Ja kuvam iz ljubavi. Kad sam se iz Veternika preselio u Beograd i zaposlio se u Pozorištu na Terazijama, mama mi je dala svoje recepte i od tad sam počeo da kuvam. Vremenom mi je to postalo zadovoljstvo, pa sam počeo da smišljam jela i da ih dekorišem jer mislim da je važno i kako to što pripremimo izgleda. Prvenstveno sam glumac i to je moja prva, osnovna i jedina ljubav, a sve ostalo su “ljubavnice”. Kuvanje posmatram kao vrstu glumačkog izleta i neku moju novu ulogu. Budući da sam se prilično izveštio, možda i mogu da „prevarim“ nekog da sam profesionalni kuvar. Kuvanje mi lako ide i zabavljam se osmišljavajući nove recepte. Nakon 600 snimljenih emisija i onaj ko je do tad glumio da kuva, naučio je to da radi. Do sad sam ugostio vrhunske kuvare koji su mi otkrivali tajne kulinarstva, kao i kuvare sa Mišelinovim zvezdicama od kojih sam „krao“ znanje, javne ličnosti… Uz sve njih sam dobio sjajan kurs kulinarstva.
Slobodan kaže da glumac nije glumac kad ne glumi i nije na sceni.
-Od kad smo se vratili u februaru na pozorišnu scenu osećam se živim i osećam se glumcem. Oduvek sam želeo da budem glumac, već sa 5 godina sam znao da će to biti moj poziv. U komediji, seriji „Tri muškarca i tetka“ koja prati život dvojice braće i jedne tetke sa detetom gde glume i Svetlana Bojković, Seka Sabljić, Petar Božović, Bane Vidaković, igram Đovanija, manipulativnog i zlog lika koji pokušava da pomrsi konce glavnom liku koji mu je ujedno jedan od najboljih drugara. Preko 150 epizoda će biti emitovane od utorka do nedelje u narednom periodu. Glumac u meni sad ne pati, ali Sloba po malo pati jer trenutno nema privatni život.
U pauzi kuvanja Slobodan Stefanović uči tekstove za seriju, ide u teretanu i kaže da se rekreacije nikad ne odriče.
-Odlazak u teretanu je moj beg od stvarnosti i moj lek za smirenje. Inače sam hiperaktivna osoba koja ne trpi nerad, ne može da sedi kod kuće i ne radi ništa. Volim putovanja. Proputovao sam pola sveta, bio sam na skoro svim kontinentima. Savetujem ljudima ako brzo žive da nađu tokom dana vreme za sebe makar to bilo 15 minuta meditacije, nešto što će ih opustiti, otkloniti brige. Tako ne morate posezati za tabletama kako biste bili pribrani za novi dan. Ne treba biti rob posla i nikad ne treba zaboraviti da je život kratak.

Branka Gajić
Foto: Miša Obradović

Recept za američki burger Sloppy Joe (Gastro maestro, Slobodan Stefanović)

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Savremeni način života, nedovoljno kretanja, neadekvatna ishrana i nedovoljno kretanja…

You cannot copy content of this page