BG online

Lični razvoj

Tajne dugovečnosti

Kako ostati mlad, očuvati zdravlje, nositi se sa problemima i promenama?

Japanci smatraju da svako ima svoj ikigai. Neki su svesni svog ikigaija, dok ga drugi nose u sebi, ali još uvek tragaju za njim. Ikigai je skriven duboko u nama i da bismo do njega došli, neophodno je strpljivo istražiti dubine našeg bića.
Kako kažu žitelji Okinave, ostrva s najvećim brojem stogodišnjaka srazmerno broju stanovnika, ikigai je razlog zbog kojeg ustajemo ujutro.

Tajne dugovečnosti

Kad čovek ima jasno definisan ikigai, kada ima veliku strast, njegov život je ispunjen, srećan i ima svrhu.
Zadatak ove knjige je da vam pomogne da pronađete svoj ikigai, kao i da vas upozna s ključnim postavkama japanske filozofije koja omogućava dugotrajno zdravlje tela, uma i duha.
Mudri Japanci su odavno otkrili tajne dugovečnosti, srećnog i ispunjenog života. Upravo zato su autori ove knjige Ektor Garsija i Fransesk Miraljes rešili da od žitelja Okinave saznaju te tajne. Stogodišnjaci su im otkrili kako u starosti ostati mlad, kako usporiti proces starenja, kako se hraniti, očuvati telo da bude fizički zdravo i kako se nositi sa problemima i promenama u životu.

Veština življenja

Ikigai je veština življenja i ukoliko ga još uvek nismo našli, potrebno je da zavirimo u dubine svoje duše, poruka je autora knjige “Ikigai” koju ćete čitati s radošću.
“Moja tajna za dug život je u tome što stalno sebi govorim da treba ići polako i bez žurbe. Kad čovek ne žuri, živi mnogo duže”, “Svakog dana treba raditi raznovrsne stvari. Treba uvek biti zauzet, ali raditi jednu stvar, pa drugu, bez opterećenja”, “Trik je u tome da se jednostavno živi”, “Imam 98 godina, ali i dalje sebe smatram mladom. Imam još mnogo toga da uradim”- ovo su samo neki od saveta dugovečnih ljudi koje ćete naći u knjizi “Ikigai”.

Potraga za smislom

Kako pronaći životni smisao, kako glasi pesma za dug život, zašto je sedentarnost neprijatelj mladosti, a blagi stres dobar za zdravlje, koju hranu treba jesti za dobro zdravlje i vitalnost, kako se rade istočnjačke vežbe koje revitalizuju duh i telo, kako aktivirati um i produžiti mladost…ovo su samo neke od tema obrađene u sjajnoj knjizi “Ikigai”.

 

 

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Um je najveći filter Jednu od najpopularnijih priča svih vremena…

You cannot copy content of this page