BG online

Vesti

Svetski dan džeza u Beogradu

Raskrsnica svetova Jovana Maljokovića

Dom omladine Beograda povodom Svetskog dana džeza, u nedelju 30. aprila od 20h u Velikoj sali DOB predstavlja koncert JOVAN MALJOKOVIĆ OKTET I KAMERNI ORKESTAR ROBERTA LAKATOŠA: “NA RASKRSNICI SVETOVA”.

Jovan Maljoković, čuveni srpski džez saksofonista i kompozitor, izvešće svoj reprezentativni novi program u raskošnoj produkciji, pod nazivom “Na raskrsnici svetova”. Koncert je prvobitno izveden u produkciji 24. Novosadskog džez festivala, a svoju beogradsku premijeru imaće u Domu omladine Beograda 30. aprila. Maljoković je ovog januara proslavio svoj 80. rođendan i biće ovo ujedno i njegov “Rođendanski koncert na Svetski dan džeza”.
“Naziv koncerta nije slučajan. Mi živimo na raskrsnici svetova. Ja sam svoj život posvetio džez muzici, ali sam od početka karijere težio i da stvorim prepoznatljiv zvuk koji će nositi pečat podneblja iz kojeg sam potekao. I ovaj moj novi program je na tom tragu. Ponosan sam na svoj bend koji u ovom sastavu svira već dvadeset godina – svi oni zaslužni su za “groove” koji nas razlikuje od ostalih. Veliko mi je zadovoljstvo saradnja sa mladim, a već svetski priznatim violinistom Robertom Lakatošem i njegovim sjajnim kamernim orkestrom. Radujem se što će ih čuti i beogradska publika. Posebnu zahvalnost dugujem svom dugogodišnjem saradniku Ivanu Iliću koji je napisao fantastične aranžmane i diriguje orkestrom,” kaže Maljoković uoči beogradskog koncerta.
Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao “sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima”.

Foto: Nebojša Babić

 

SHOP

Kako neurotični i narcistični roditelji kroje život svojoj deci?

By BGonline / 05/11/2023 / 0 Comments

Kako se može “izlečiti” brak?

By BGonline / 04/11/2023 / 0 Comments

Izlečite i upoznajte svoje strahove

By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

Nije lako živeti sa depresivnom osobom

By BGonline / 07/11/2023 / 0 Comments

Recept za kuvano vino

By BGonline / 03/11/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Jedan čovek, mačka koju je spasao i njihove avature Din…

You cannot copy content of this page