BG online

Roditeljstvo

Vaše dete ne želi da vas posluša, ima napade besa, govori ružne reči, tuče se… Da li ste baš sve pokušali?

Izabel Fijoza ima dvoje dece sa kojom je prošla sve ono kroz šta prolaze svi drugi roditelji tokom odrastanja njihovih mališana. Ona kaže da samopouzdanje, harmonija, unutrašnja sigurnost nisu tako česti u svetu odraslih, ali priznaje da je sve to priželjkivala za sopstvenu decu.
„Ne postoji jedan vaspitni recept koji će vam pomoći da odjednom vaspitavate dete, ali vremenom možete postići mnogo bilo da je reč o napadima besa, neposlušnosti ili bezrazložnom plaču. U knjizi „Sve smo pokušali“ saznaćete na koji način i sami nesvesno inicirate ponašanje deteta koje osuđujete. I sama sam se uverila u to, pa kad sam promenila svoje ponašanje prema deci dobila sam ono što mi je klizilo niz ruke kao vlažan sapun“, napisala je Izabel Fijoza.

Deca pred mamom mogu sve

Izabel je instruktor Instituta za svesno roditeljstvo i edukator efikasne komunikacije po metodi dr Tomasa Gordona. Zahvaljujući njenoj knjizi prestaćete da gubite živce i bolje ćete razumeti razvojne faze svog deteta.
„Plač i bes često predstavljaju pražnjenje tenzije koje deca s velikim poverenjem izlivaju tek pred izvorom bezuslovne ljubavi- mamom. Takvo ponašanje nastaviće se još nekoliko godina. Setite se toga kad vaš adolescent bude iskaljivao svoj bes na vama. Ne zaboravite da ste vi privilegovani primalac njegovih patnji ne zato što nemate autoritet, već zato što se on oseća sigurno pored vas“- neki su od saveta Izabele Fijoza.

Anksioznost kod dece

On kaže da anksioznost zbog razdvajanja od roditelja kod dece počinje između 7 i 15 meseci i smanjuje se između 3 i 3.5 godine.
„Sa 2.5 godine dete čuva sliku svog roditelja u glavi, ali ona nije još dovoljno stabilna i nestaje u stresnim situacijama“- piše autorka knjige „Sve smo pokušali“ u kojoj ćete između ostalog naći savete o tome šta da radite kad dete plače pred spavanje i ne želi da ostane samo, kad na sve daje isti odgovor- NE… Ovaj praktični priručnik pozitivnog roditeljstva nudi naučna objašnjenja koja pomažu da razumemo naše ali i reakcije deteta koje grize, čupa kosu, ne želi da posluša, govori ružne reči, razvlači se, odbija da se obuče, ima rivalitet sa drugom decom, neće da sredi igračke. Autoritativni roditelji to smatraju bezobrazlukom ili inatom dok popustljivi roditelji misle za sebe da su loši.

Knjigu „Sve smo pokušali“ po ceni od 799 din +troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  SVAKO ŽELI PARČE SVOG MIRA Japanci kažu: „Prvo čovek traži…

  You cannot copy content of this page