BG online

ZDRAVLJE

Alternativna medicina

MOJE ZDRAVLJE JE BILO U DACINIM RUKAMA

Iako svestran i radoznao, pevač Željko Vasić nije okupiran novim trendovima alternativne medicine, ali ono čime je fasciniran je moć drevne veštine shiatcu. Nedavno ga je veoma pogodila vest da je preminula njegova dugogodišnja terapeutkinja i Darinka Dumanović čijem znanju je bezrezervno verovao. Ona je brinula o njegovom zdravlju i nesebično delila sa njim svoje znanje.
-Pored te divne žene koja je donela shitatcu u Srbiju sam spoznao istočnu medicinu i naučio mnogo toga- kaže Željko.- Uglavnom sve ono što nudi brzo ozdravljenje nema nikakvog smisla, osim što može da vas olakša za određenu svotu novca. Istočna medicina ne može da se primenjuje na zapadni način jer su to dijametralno suprotne stvari.vasic1
Pošto se bavi poslom koji zahteva dosta napora, mnogo energije, a donosi i konstantni stres, shiatcu je Željku pomogao da lakše podnesi posledice ovakvog načina života.
-Pored toga imao sam strašne probleme sa kičmom i veliki broj doktora i fizijatara nije mogao da mi pomogne. U tom periodu sam otkrio shiatcu i upoznao Dacu Dumanović. Bol me je popuštao već tokom njenog tretmana. Nikada do tad nisam osetio ništa slično. Godinama sam odlazio kod nje i njenu smrt sam teško podneo. Osećao sam se kao da sam izgubio člana porodice. Stalno mi se žalila kako njeni učenici ne žele da se potrude i posvete u potpunosti, jer shiatcu traži i veliki napor terapeuta, kao i besprekorno poznavanje anatomije čoveka, ali i ono najvažnije- veliku ljubav! Daca je imala zlatne ruke, a ljubavi i znanja na pretek! Sve što me je interesovalo on nje sam naučio.
Danas Željko sam sebi radi neku vrstu reiki-ja, odnosno auto-shiatcu.vasic
– Trebalo mi je skoro godinu dana da posle jednog takvog auto-shiatcu tretmana imam sličan efekat kao posle shiatcu-a. Nakon tretmana,uobičajene reakcije su ili da imaš čvrst san kao da si popio tabletu za smirenje ili veliki bol u predelu tela koji je blokiran, pa čak i povišenu temperaturu. Ne postoji čarobni štapić koji će u trenutku skloniti naše probleme. Čovek oko svega mora da se potrudi.
Željko kaže da ima istine u izreci “kakve su ti misli, takav ti je život” i dodaje da je najvažnije biti pozitivan, voljen i voleti.
-Uglavnom me porodica bodri. Važno je da te okružuju ljudi koji te vole jer je tada sve lakše. Uvek treba biti uspravan, podići glavu i nastaviti dalje. Na kraju se sve svodi na male stvari koje često zaboravljamo zarad velikih ciljeva. I na kraju, svi smo u “istom liftu” i idemo na isti sprat. Kroz život se mora ići odgovorno jer je veoma važno šta ostavljamo iza sebe.

B.Gajić
Fotografije Sibirsko zdravlje

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pogledajte trejler filma za koji se traži karta više Naučno…

You cannot copy content of this page