fbpx

BG online

Vesti

Saveti za dugovečnost i stranice iz života Nikole Tesle

Porodično predanje kaže da je bila olujna noć kad se rodio najveći naučnik i pronalazač svih vremena Nikola Tesla, između 9. i 10.jula 1856. godine. U knjizi „Ja Nikola Tesla“ zabeleženo je sećanje babice koje je pojavu munje te noći protumačila kao negativno znamenje rekavši da će Tesla biti dete tame, na šta je njegova majka Đuka oštro uzvratila: „Ne, on će biti dete svetlosti!“

Majka Nikole Tesle je u Gospiću važila za vrednu, bistru ženu neverovatnog pamćenja, pa je tako znala ceo „Gorski vijenac“ napamet. Otac Nikole Tesle, prota Milutin je bio mudar i obrazovan čovek koji je uvek bio ozbiljan i zamišljen i voleo je da šeta sam. Nikola je po očevoj želji trebalo da bude sveštenik i toga ga je spasla kolera koju je dobio nakon mature kad je od rastuženog oca dobio obećanje da će ga kad ozdravi poslati da uči inženjerstvo, preneli su Aleksandra Ninković Tašić i Milorad Durutović u knjizi „Ja, Nikola Tesla“.

Dva sata spavanja dnevno

Nikola Tesla je spavao dva sata dnevno, a pričao je da je otkrio tajnu dubokog spavanja nakon kojeg se, kako je tvrdio osećao ispavano i odmorno. Više o Teslinoj teoriji spavanja, njegovim savetima za zdravlje i dugovečnost (živeo je 86.godina), njegovom životu, anegdotama, odnosu prema porodici, novcu, sebi, nauci, učenju, kao i kazivanja njegovih prijatelja možete pročitati u knjizi „JA, Nikola Tesla“ koju po  ceni od 1500 din+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice: 

 

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Lažna mudrost u glavama najmlađih “Virtuelni sadržaji su zaustavili razvoj…
error: